Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. mars 2004 kl 23.15 Migrapolis: Gründere

Gründere

Mohammad Ayub Malik står bak hamburgerkjeden
Mohammad Ayub Malik står bak hamburgerkjeden "Maliks". (Foto: NRK)
Mohammad Ayub Malik lagde den beste hamburgeren i Oslo i sin tid, og dermed lå alt til rett for å åpne flere restauranter. Men det er ikke alltid like lett å starte sin egen næring, spesielt om man ikke har startkapital eller kjenner noe til de norske forholdene.

I hele Oslo-regionen finner man hamburgerkjeden Maliks. Da Mohammad Ayub Malik i sin tid kom til Norge, var kofferten fylt med drømmer om å lykkes her, forteller han til reporter Rajan Chelliah. Han jobbet seg opp, og fikk til slutt nok penger til å åpne sin egen restaurant i Oslo. Hamburgeren ble etter hvert kjent som den beste i byen.

Business av indisk mat
Nina Kumra mener at det norske markedet er klar for indisk mat. Selv holder hun matlagingskurs for nordmenn, samtidig som hun jobber med en indisk kokebok. Til med norske barn vet hva chicken tikka er nå til dags, sier hun til Thanh-Tam Ngo som får være med på matlagingskurset.

Tung start
Den tredje personen vi møter i dette programmet er en dame som synes det var vanskelig å komme i gang med sin idé. Antoneta Bicio hadde en drøm om å starte et kultursenter i Oslo, men som innvandrer uten særlig startkapital sto hun på bar bakke, forteller hun. Men hjelpen kom, og reporter Veslemøy Hvitsteen fikk være med å se på resultatet.

Egenprodusert flerkulturelt magasin, fra Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83