Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. april 2010 kl 22.05 Corleone

Farlig flyktning

Et mord utløser full krig mellom mafiagjengene, og Totò Riina (Claudio Gioè) må gå i dekning ute på landsbygda. (Foto: Eurofilm m.fl)
Et mord utløser full krig mellom mafiagjengene, og Totò Riina (Claudio Gioè) må gå i dekning ute på landsbygda. (Foto: Eurofilm m.fl)
Palermo på 60-tallet: Et mord utløser krig mellom de ulike mafiaklanene og splitter kontrollen over byen.

Riina bestemmer seg for å holde seg i bakgrunnen en stund, og gjemmer seg utenfor Corleone sammen med Binnu og Calò, mens Luciano Raia vender seg til elskerinnen Maria for hjelp.

Venner og fiender
I Corleone fortsetter Biagio sammen med politisjefen å lete etter Riina. Han mistenker at hans gamle venn vil avlegge en visitt hos gamlekjæresten Ninetta Bagarella og overtaler kjæresten sin, Teresa, til å hjelpe ham. Men razziaen i Bagarellas hus gir ingen resultater, og Ninetta bryter vennskapet med Teresa.

Toto, som gjemmer seg på landet, blir arrestert idet han prøver å flykte. Biagio gjenkjenner den farlige flyktningen Riina som hevder han er en harmløs småbonde.


Om serien
Denne kritikerroste serien er basert på den sanne historien om Totò "Udyret" Riina og Corleone-mafiaens vei mot toppen av Cosa Nostra, den sicilianske mafiaen.

"Udyret" Riina var "Il capo dei capi" – den øverste av alle sjefer. Vi følger hans blodige fotspor fra starten som drapsmann for Corleone-klanen, før han tar kontrollen over hjembyens mafia og senere hele Cosa Nostra.

Riina ender som Italias mest etterlyste mann, ettersøkt for mordene på flere hundre mennesker. Det tegnes et rystende portrett av en mann som gikk over lik for å nå sine mål, og samtidig får vi et virkelig innblikk i mafiaens særegne tenkemåte og arbeidsmetoder.


Originaltittel: Il capo dei capi (Italia 2007)
Produsert av Taodue/Pietro Valsecchi
Regi: Enzo Monteleone og Alexis Cahill
Manus: Stefano Bises, basert på en bok av Attilio Bolzoni
I rollene: Claudio Gioè, Giovan Battista Torregrossa, Francesco Casisa, Marco Leonardi, Simona Cavallari
Pressekontakt: Mette K. Skjong
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no