Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. august 2003 kl 21.30 Valg 2003: Folkemøte fra Bergen

Valgdebatt i Bergen

Knut Olsen gleder seg til å lede folkemøtene fram mot valget. (Foto: NRK)
Knut Olsen gleder seg til å lede folkemøtene fram mot valget. (Foto: NRK)
Fire tirsdager fram mot valget 15. september leder Knut Olsen direktesendte folkemøter fra fire av Norges største byer. Først ut er Bergen hvor de fem store møtes til debatt.

Kjell Magne Bondevik, Carl I. Hagen, Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Jan Petersen stiller alle hos Knut Olsen på NRK1 i kveld. Det er ventet høy temperatur når de braker sammen i valgkampens første store debatt.

Selv om det er toppene som møtes i Bergen, lover Kyrre Nakkim, leder av politisk avdeling i NRK, at folkemøtene skal ha et sterkt lokalpolitisk preg. Det skal merkes hvilken by sendingen kommer fra.

I Bergen stiller ordførerkandidatene Herman Friele og Anne-Grete Strøm-Erichsen opp. Også de andre folkemøtene vil ha med lokale politikere.

"Boksering"
Nakkim sier også at NRK vil bort fra opplegget med atskilt panel og sal. Nå skal salen aktivt med i møtet, og folk skal få sjansen til å slippe til med spørsmål eller korte innlegg. Lokalene er derfor valgt for å gi en tett "boksering-følelse".

I Bergen er "bokseringen" Handelshøyskolen. Tirsdag 26. august sendes folkemøtet fra Tromsdalen Kulturhus i Tromsø hvor det kun vil være lokale politikere. 2. september står Oslo og Trikkestallen på Torshov for tur, og 9. september er sendingen fra Samfundet i Trondheim.

Den øvrige valgdekningen på NRK1
Hver mandag og torsdag kl. 20.25 er det "Valg 2003: Redaksjon EN" med Viggo Johansen. Første sending er mandag 18. august.

- Her henter vi ut det beste fra "Redaksjon EN"-konseptet, og tilpasser det valgstoff. I tillegg vil det bli valg-reportasjer og dueller, sier prosjektleder Lene Einang Flach.

Valg fra distriktene
De lokale politikerne får mye plass på NRK under årets kommune- og fylkestingvalg. Hver onsdag f.o.m. 20. august skal NRKs 11 sendesteder ha egne overføringer på NRK1 under tittelen "Valg 2003: Distriktsendinger" - etterfulgt av fem minutter distriktsnyheter som vanlig fram til kl. 21.00.

Partilederdebatten
Fredag 12. september kl. 20.25 sendes den tradisjonsrike partilederdebatten. Programledere er Bente Engesland og Magnus Takvam.

Valgnatten
På valgdagen starter NRK1 sin valgsending 19.30 og holder i hvert fall på til 01.00. Programledere er Nina Owing, Stein Bjøntegård og Geir Helljesen. I år vil NRK veksle mellom riksdekkende og lokale sendinger.

Dagen derpå
Dagen etter valget er det premiere på "Frokost-tv", som vil ha en utfyllende valgdekning. Det blir også en "etter valg-sending" tirsdag på "Standpunkt" der Erik Wold debuterer som programleder.

Dekningen på radio
Det blir "Politisk valgkvarter" hver dag på P2, og nyhetssendingen kl. 07.30 er utvidet med fem minutter. På "Her og nå" i P1 blir det utspørring av partilederne. I tillegg vil distriktskontorene har egne sendinger.

Egenprodusert debattprogram
Prosjektleder: Lene Einang Flach, 95265000
Presseansvarlig: Frøydis Haug , 23 04 99 18 / 98 48 02 78,