Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. august 2006 kl 20.45 Herskapelig: Henningsvær fyr

Vakre Lofoten

Henningsvær fyr i Lofoten er i følge Toppen Bech som
Henningsvær fyr i Lofoten er i følge Toppen Bech som "en fløtekaramell i havgapet". (Foto: NRK)
I kveld reiser Toppen Bech til Lofoten og Henningsvær fyr, der god smak og stor sans samt lyst og evne til kulturbevaring preger programinnholdet.

Venke og Rolf Hoff fra Oslo bor på Hoff gård i Oslo og er store samlere av moderne kunst. På slutten av nittitallet kjøpte de fyret i Henningsvær. Fyret ligger landfast forbundet til fastlandet med bro, og Venke og Rolf har restaurert det nennsomt – og herskapelig.

Derfor kommer heller ingen ringere enn superchef Eivind Helstrøm på besøk i kveld. Han tilbereder en fantastisk baccalao på en kokeplate og inviterer på en middag for to i havgapet. I selskap med Sortland mannskor og med Hurtigruten i kulissene blir det en opplevelse av de mer uvanlige.

Toppen avlegger også den gamle sveitservillaen midt i Oslo sentrum et besøk – og videre til Jonasgården på Bjorli. Dette er en nydelig gammel fjellgård som ekteparet har restaurert på samme måte som Henningsvær fyr, uten snurrepiperier, men med sanselig smak for god design og detaljer.

Om serien
Herskapelig er en opplevelsesserie for alle som er interessert i kulturhistorie, estetikk, hus, hage, storgårder og herregårder. Med Toppen Bech som omviser åpnes dører til en verden de færreste ante eksisterte – i hvert fall ikke i Norge.

Programmet er sendt tidligere.

NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Toppen Bech
Produksjonsleder: Berit Ruud Bekken
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,