Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. februar 2009 kl 00.25 Life on Mars

I trøbbel med fotballpøbler

Sam Tyler (John Simm) og sjefen Gene Hunt (Philip Glenister) blir til slutt enige om å gå undercover på den lokale fotballpuben. (Foto: BBC)
Sam Tyler (John Simm) og sjefen Gene Hunt (Philip Glenister) blir til slutt enige om å gå undercover på den lokale fotballpuben. (Foto: BBC)
Drapet på en fotballsupporter resulterer i enda en kollisjon mellom Sam og Genes politimetoder.

Gene er overbevist at motivet bak drapet er rivaliseringen mellom to ulike supporterklubber. Til helga skal lagene møtes igjen, og for å unngå flere voldelige opptøyer mellom klubbene bør drapet være løst innen den tid.

Ingen tid å miste
Nyankommet fra 2006 har Sam sett hvordan volden mellom de lokale pøbelsupporterne kan ekspandere, og etterforskerne har ingen tid å miste. Usikker på det egentlige motivet bak drapet, foreslår Sam at politiet går undercover for å samle bevis. Etterforskningsteamet infiltrerer miljøet på den lokale fotballpuben hvor drapsofferet sist ble sett. Når sjefsetterforsker Gene tar på seg rollen som øltørst pubeier, blir etterforskningen alt annet enn edruelig.

Sam blir etter hvert kjent med drapsofferets unge sønn. Et bekjentskap som bringer frem minner fra hans egen barndom og forholdet til faren. Lørdagens kamp er nemlig den siste fotballkampen Sam og faren var på sammen, før faren døde.

Om serien
John Simm spiller Sam Tyler, en ambisiøs, ung kriminaletterforsker som jobber hardt for å holde gatene i Manchester trygge. Etter en alvorlig bilulykke blir verden snudd på hodet. Sam havner i koma og våkner opp i fortiden. Året er 1973 og Sam skjønner ingenting. Har han dratt tilbake i tid, er han i en koma eller har han rett og slett blitt gal?

Life on Mars fikk Emmyprisen for beste dramaserie i 2006, og er blitt kjent som en unik, humoristisk og uimotståelig politiserie. Ved å ta en rollefigur ut av vår tid og kaste han rett inn i 70-tallet, får publikum en sjanse til å oppdage hva det er som gjør oss til dem vi er i dag.

Britisk politiserie fra BBC (2005)
Originaltittel: Life on Mars
Produsert av: Kudos Film & Television for BBC
I rollene bl.a.: John Simm (Sam Tyler), Philip Glenister (Gene Hunt), Liz White (Annie Cartwright), Dean Andrews (Ray Carling) og Marshall Lancaster (Chris Skelton).
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no