Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. oktober 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Kidnappet på åpen gate

Datteren til en kjent dommer i familieretten blir bortført –utfallet av saken får du i
Datteren til en kjent dommer i familieretten blir bortført –utfallet av saken får du i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Datteren til en dommer i familieretten blir bortført. Mistanken faller straks på en gruppe som driver lobbyvirksomhet mot ham.

Politiagent Peter Church får saken, og sammen med Rory, en ung rekrutt ved spaningsgruppen i Melbourne-politiet, infiltrerer han gruppen som står bak lobbyvirksomheten mot faren til jenta.

Manndomsprøven
Melbourne-politiet involveres i et forfølgelsesritt, som resulterer i avsløringen av et bedrageri. Spaningsgruppen følger sporet videre, men det fører dem foreløpig ikke nærmere noen løsning på kidnappingsdramaet. Dermed trappes spaningen opp, og Rory og Church ender opp med hver sin ledetråd. I siste instans blir det Rory som må vise hva han er verdt – klarer han å redde jenta og fakke kidnapperne?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Datteren til en kjent dommer i familieretten blir bortført –utfallet av saken får du i ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)