Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. desember 2007 kl 21.15 Jul på Saltön

Julestemning og intriger

Doktor Schenker (Anders Nyström). Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Doktor Schenker (Anders Nyström). Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Vinteren er hard for innbyggerne på Saltön, og flere av beboerne ønsker seg bare vekk. Doktoren har dratt til Mallorca med sin Magdalena, men hva er egentlig planene hans for fremtiden?

Doktoren er alvorlig syk og drar til Mallorca med Magdalena. Alle på øya tror at de har dratt på julehandel i London. Emily er sjalu og ønsker å ha faren sin for seg selv, hun liker slett ikke å dele ham med Magdalena.

Forlatte menn
Kabbes depresjon er dypere enn noen sinne etter at Lotten forlot ham. Han virker fast bestemt på å ta sitt eget liv på julaften. Det er ingenting som gir mening lenger.

MacFie er også trist og lei etter at Sara stormet ut av livet hans. Imens jobber Lotten og Sara iherdig med å starte helsekostforretningen sin, på tross av skepsisen på øya.

Blomgren kommer hjem fra Afrika, og Johanna jobber hardt for å fange ham. I mellomtiden er alle i full gang med juleforberedelsene.

Journalisten Tommy gjør sitt for å lære å kjenne øyboerne. Det skal vise seg at det er andre som veldig gjerne vil bli godt kjent med ham også.

Om serien
Fire dager på rad i romjulen skal vi tilbake til "Saltön", tv-dramatiseringen av Viveca Lärns bøker. Da den første serien gikk på NRK våren 2005, var det i snitt 740 000 seere som fulgte serien om det intense skjærgårdslivet i Bohuslän. I Sverige slo serien alle rekorder med seertall på inntil 2,7 millioner.

I fire timeslange avsnitt får vi denne gangen følge livet i skjærgården gjennom en vinter full av dramatiske hendelser. I de nye episodene er det julestemning på øya, og under den idylliske overflaten er det mange sterke følelser.

Sommerturistene er borte, men tilbake finnes de fargerike typene vi ble kjent med forrige gang, blant dem tobakkshandler Blomgren (Thomas von Brömssen), hans kone fra Emily (Anki Larsson), Johanna (Ulla Skog), MacFie (Per Myhrberg) og Sara (Hanna Bogren).

Svensk dramaserie i fire deler (2007)
Basert på Viveca Lärns bøker
Originaltittel: Saltön 2
Produksjon: GötaFilm på oppdrag fra SVT Göteborg
Manus og regi: Carin Mannheimer
I rollene Anki Larsson, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Per Myrberg, Hanna Bogren, Johan Wahlström m.fl.
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Episodene sendes på NRK1 26., 27., 28. og 29. desember kl 21.15 med reprise på NRK3 påfølgende kveld.