Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. mars 1999 kl 23.00 Utroskap

Utroskap (ttv)

NRK2 mandag 1. mars kl 23.00
Utroskap

Krydder i tilværelsen
I omlag hvert tredje kjærlighetsforhold innrømmer en av partene at de har hatt et seksuelt forhold til andre enn sin faste partner. - Jeg er så redd for å gå glipp av noe her i livet, sier 32 år gamle Erik. Han er gift og har annonsert etter en elskerinne fordi han ønsker uforpliktende sex.
Kveldens dokumentarfilm fokuserer på seksuell utroskap. Ekteskapet er et løfte om evig troskap, men hver tredje nordmann innrømmer altså å ha brutt dette løftet. For mange betyr utroskap tillitsbrudd og skilsmisse, for andre er et forhold på si krydder i tilværelsen.
I dokumentaren møter vi tre personer som godtar og lever med sin egen utroskap. De forteller tre ulike historier.
Mona (48) innrømmer at hun har hatt en elsker i 27 år. De har begge vært gift på hver sin kant, og hun mener at det hemmelige forholdet har reddet ekteskapene deres.
- Det er et stort behov for horebukker, fastslår Yngvar (52), som har tatt konsekvensen av at han ikke tror at to mennesker kan være trofaste mot hverandre et helt liv. Han mener at utroskap er en trend i tiden som han vil kalle for opplevelser.
Vi møter også en privatetterforsker som har arbeidet med utroskapssaker i 30 år.

Kommunikasjonssvikt
Utroskap er et begrep de aller fleste har en mening om og mange har kjenneskap til. Hvert år oppløses 10.000 ekteskap her i landet. Dersom skilsmisseprosenten stabiliseres på dagens nivå, vil nesten hvert annet ekteskap bli oppløst. De fleste skilsmisser skyldes kommunikasjonssvikt mellom partene. Når par får problemer med å snakke sammen, kan dette føre til at en eller begge søker til andre personer for å oppnå nærhet. Snart er veien kort til å inngå et forhold til en annen enn den man bor sammen med.
Programansvarlig er Kate Kartveit.
NRK2 mandag kl 23.00

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Mange ser på utroskap som krydder i tilværelsen.

Dokumentarfilm fra NRK Hordaland
Programansvarlig: Kate Kartveit, tlf. 55275705
epost: kate.kartveit@nrk.no
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123