Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. juni 2009 kl 20.10 Darwins verden

Darwinismen ennå ikke stueren

Charles Darwin har en varm tilhenger i biologen Richard Dawkins (foto: RDF International)
Charles Darwin har en varm tilhenger i biologen Richard Dawkins (foto: RDF International)
Den dag i dag er det flere som har vanskelig for å akseptere realitetene i den 150 år gamle evolusjonsteorien. Richard Dawkins tar oss med til ulike religiøse personer, som for eksempel erkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams.

Biologen og erkebiskopen diskuterer jomfrufødselen sett i lys av evolusjonsteorien, og i andre intervjuer blir selveste skapelsesprosessen trukket fram.

Tøffe år for Darwin
I denne siste episoden av Darwins verden opplever vi også hvordan Charles Darwin gradvis mister sin tro. Han fortviler over at barna hans dør og er lamslått over naturens brutalitet. Enkelte kan oppleve Darwinismen som en fattig livsanskuelse. Men programleder og biolog Dawkins hevder at det er bedre å leve i samsvar med virkeligheten enn å stikke hodet i sanden.

Omstridt serie
Denne tredelte serien som ble vist på Channel 4 er skrevet av biologen Richard Dawkins. Dokumentarene er lagt opp som en road movie i møte med kritikere og motstandere av utviklingslæren. Samtidig får vi presentert de vitenskapelige poengene på location og i fantastiske filmklipp fra afrikansk og amerikansk villmarksliv. Kritikerne mener Dawkins tar for hardt i.

- Det er noe nesten religiøst over ønsket denne høyt profilerte rasjonalisten har når han skal overbevise de vantro, … skriver Deborah Orr i The Independent

Britisk dokumentarserie i tre deler
Manus: Richard Dawkins
Regi: Russel Barnes
Produsent: RDF International
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900