Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 13. november 2012 kl 21.30 Leo & U-landslaget

Grensesprenging og selvransakelse


Leo tar med seg U-landslaget på grensesprenging og selvransakelse i kveldens episode. De ender blant annet opp på et av Oslos høyeste tak for å teste nordmenns hiv etter ekstremsport.

Nordmenns behov er dekket til randen, og i jakten på noe mer tyr mange til selvrealisering og fornyelse av sitt gamle jeg.

Leo & U-landslaget prøver ut noe av det som tilbys for å finne sin sanne identitet. De vil kjenne på frykten på et av Oslos høyeste tak, finne sitt beste ytre, og få kontakt med følelser og sjel gjennom maling. Finner de seg selv til slutt?

Om serien
Leo Ajkic tar med seg tre innvandrerkompiser fra Somalia, Thailand og Cuba på en reise i det norske samfunn. De skal oppleve nordmenn i ulike sosiale settinger, og vi får se oss selv utenifra - gjennom øynene på en ekte utlending.

Leos kompiser er kritiske Jamal, sprudlende AP og nysgjerrige Tom Soya. De kaller seg U-landslaget, og målet deres er å forstå nordmenn bedre enn før, og å finne seg enda bedre til rette i det norske samfunn.

Med sin unike intervjustil og swagger tar Leo styringen, og de neste ukene opplever U-landslaget alt fra den norske påskefeiringen, pappaperm og vår tids selvrealisering til stillheten i den norske naturen.

Hvordan blir U-landslaget tatt i mot på reisen?

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Leo Ajkic
Ansvarlig redaktør: Håkon Moslet
Prosjektleder: Øyvind Thoen
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900