Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. juni 2011 kl 19.45 Grønn glede

Kjøkkenhage midt i Oslo sentrum


Grønn glede-gjengen befinner seg i en bygård i Oslo denne uka også. Hagen mot gata er ferdig, nå er det på tide å runde hushjørnet og ta fatt på baksiden. Det skal bli en både nyttig og vakker bakgårdshage.

-"Hvor begynner jeg?" Det spørsmålet får vi ofte. Og denne gangen tenkte jeg det selv også, sier programleder Mette Stensholt Schau. -For det som møtte oss bak huset var en humplete flate som med god vilje kunne kalles en plen. Ugresset herjet både langs gjerdet og husveggen. Noen stakkars planter kjempet om plassen med skvallerkål. En gammel benk hadde knelet i det ene hjørnet. Noen hadde tydeligvis forsøkt å ha en hage i bakgården, men underveis var den kampen gitt opp.

Bedene langs husveggen var det ikke mulig å redde. – Vi fjernet dem rett og slett, forteller Mette. -Inn mot husveggen er det uansett alltid vanskelig å ha bed. Det blir for tørt, og du får ingen hjelp av regnet med vanningen. Men nettopp den tørken ønsker man jo der man skal sitte og nyte solen. Så vi flyttet bedet ut på midten og lot sitteplassen bli inne ved veggen. Det anbefaler vi alle.

I dette programmet blir det mye jobb med å få på plass rammen til den nye hagen. Vi har fått laget en stor firkant i metall som fungerer som opphøyd bed. Så det blir et litt moderne snitt over det som skal bli kjøkkenhagen. – Her skal det bli poteter midt på Majorstua!

Om serien
I år kan "Grønn glede" feire 10 år på tv. Sommeren skal dermed brukes til besøk hos noen av alle de tusener som gjennom årene har sendt brev, ringt og stoppet programlederen på gaten i håp om å få hjelp til hagen.

Egenproduksjon 2011
Programleder Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside