Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. juni 2008 kl 19.30 Smaken av Danmark

Dansk smak med Claus

Den danske tv-kokken Claus Meyer tar oss med til Fyn. (Foto: Tellus Works Television AS)
Den danske tv-kokken Claus Meyer tar oss med til Fyn. (Foto: Tellus Works Television AS)
- Hei, og velkommen til Fåborg på Syd-Fyn hvor markene bølger og syriner, forsythia og frukttrær blomstrer, hilser tv-kokken Claus Meyer fra Steensgaard Herregård.

Vi skal til den danske øya Fyn for et gjensyn med våren – bl.a. står reker, grillet biff og rabarbraterte på menyen. Omhyllet av blomstrende syriner ligger Steensgaard Herregård, og her lager Claus en nydelig rabarbraterte.

Reker med håv
På stranden bortenfor herregården står folk og fanger reker med håv. Hovedretten denne kvelden er biff, grillet på gammel dansk manér. Og hva sies om sprø tarteletter attåt – fylt med asparges, erter og spisskål?

Om serien
Kokken Claus Meyer er professor i fødevarevitenskap ved Det levende universitetet i København. I "Smaken av Danmark" guider han seerne med hjelp av sin kulinariske innsikt og gane rundt i sitt hjemland. Dessuten gjennom deler av Norge og Grønland – i løpet av 13 episoder.

Etter en karakteristisk åpning på Skagen (rødspetter i malerisk lys), tar Claus oss med til Limfjorden (blåskjell, østerssuppe), på Fyn for å oppleve våren (rabarbraterte, reker, grillet biff), Grønland (grønlandsreker, isfjordshelleflyndre, moskus-tartar), på Bornholm (sild, grønne jordbær), Nord-Sjælland (økologisk bondekost, fløtedessert, wienerbrød), på øyene Læsø/Samsø (saltutvinning, gammel potet-tradisjon, kreps, skinke), til Lammefjorden (grønnsaksdyrking på gammel havbunn, svineoppdrett), på Lolland/Falster (røket ål, artisjokker, sider), Sønderjylland (jysk lam, Rømø-reker), i Ålborg (hare- og fasanpaté), i København (humle og øl, grønnsaksuppe, rødbetpaté) og til sist – til Norge (sild, rype, tyttebær, molter).

Dansk dokumentarserie i 13 deler (2007)
Originaltittel: Mat i Norden - Smaken av Danmark
Kveldens avsnitt: Limfjorden
Produsert av: Tellus Works Television AS
Kontaktperson i Programinformasjon:Steinar Dahl,tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer