Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. oktober 2006 kl 21.30 Ørnen

Spennende avslutning

Hallgrim (Jens Albinius) må avverge en terroraksjon på en buss. Foto: DR
Hallgrim (Jens Albinius) må avverge en terroraksjon på en buss. Foto: DR
Vi er kommet frem til den siste episoden av sesong to av Ørnen. Neste uke fortsetter serien med sesong tre. Det går opp for Hallgrim at Sam Johnson er forsvunnet, og at han er blitt sparket ut av CIA. De to danske etterretningsorganisasjonene har også latt seg blende av amerikaneren.

Stræde fra etterretningstjenesten RSA mener at terrortrusselen mot Danmark i første omgang ikke er akutt. Men hvis det viser seg at Hallgrim har observert Høst, "Den hvite prins av Danmark", på flyplassen, kan det bety at noe stort er i gjære som vil vekke oppsikt verden rundt.

Vi ser at Høst befinner seg i Danmark, og at han ringer til Johnson. Han har funnet en bil med falsk ID og en ryggsekk med sprengstoff. Johnson gir Høst en del av koden til en bankkonto og noterer selv ned klokkeslettet 9.30 og navnet Ofelia på det duggvåte speilet på rommet sitt. Deretter tar Høst kontakt med Amina, en tidligere kriminell som han møtte mens de begge satt i fengsel. Hun er nå en rettroende muslim.

Høst gir så Amina beskjed om å bruke sprengstoffet til å utføre en aksjon som vil gi henne billett rett til paradis… Hun skal ta det med om bord i en buss full av barn fra foreningen "Dansk-iransk barnekomité" på vei til dyrehagen.

Hallgrim får en bit "sprengstoff" i privatlivet også; Eigilsson forteller at Frida er gravid. En opplysning Hallgrim ikke helt kan takle.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

"Ørnen" har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene. Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av ørnen.

Dansk krimodyssé, sesong 2
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer