Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. august 2005 kl 22.05 Politiagentene

Sannhetens offer

Ellen
Ellen "Mac" MacKenzie jakter på en seriemorder i Melbourne. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagentene i Melbourne må fange en seriemorder. I jakten som følger, må lederen for spanergruppen, Ellen "Mac" MacKenzie, kjempe for sitt og venninnens liv.

"Mac" har alltid jobbet tett med sin gamle venninne Vicki Quinlan, en psykiatrisk sakkyndig. Nå har hun koplet henne inn i jakten på en seriemorder. Under marsjen utarbeider Vicki en personlighetsprofil på den ettersøkte.

Sjekke-tricks
Politiagenten Danniella blir sendt ut for å spane etter den ettersøkte på barene i byen. Hun bruker sine vanlige sjekketricks og får en type som tilsvarer signalementet på kroken.

Nå gjenstår det for drapsavdelingen å finne ut om han er rett mann. Det er han neppe, fordi nok et offer blir funnet mens spanerne har ham under oppsikt.

Manglende troverdighet
Alt tyder på at de må la den mistenkte gå, da han heller ikke oppfyller personlighetsprofilen Vicki har utarbeidet. Både gruppen og "Mac" ser seg nå lei på Vicki, som likevel mener at det er noe som ikke stemmer. Hun advarer om at det er noen som dekker den mistenkte. Gruppen tar henne likevel av saken.

Senere, da "Mac" svinger forbi huset til Vicki, oppdager hun at Vicki befinner seg i aller største fare…

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57