Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. juli 2000 kl 21.00 Her er mitt liv!

Her er mitt liv! (t)


NRK2 onsdag 5. juli kl. 21.00
Her er mitt liv!

Livshistorie til besvær

Den tidligere skuespillerinnen Franziska er en pliktoppfyllende husmor med to barn, gift med en tv-produsent som alltid er på reisefot. En natt ringer han hjem og befaler sin kone til å kjøpe et hus. Lite vet han at dette betyr slutten for ekteskapet og starten på et liv i forviklinger.

\"Kjøp et hus! Vi må spare skatt\", sier såpeoperaprodusenten Will til sin kone. Som vanlig gjør Franziska som mannen sier, og hun får anbefalt advokat Enno Winkel til å hjelpe seg. Winkel er også en suksessrik skilsmisseadvokat, og før Franziska vet ordet av det, er skilsmissebegjæringen fakset til ektemannen som befinner seg i Australia. Riktignok gjør Winkel dette under sterke protester fra Franziska, men han klarer til slutt å overbevise henne om at hun må skrive historien om sitt ekteskap. \"Det kan komme vel med i retten!\" sier han.

Etter at Franziska har fått ungene i seng, setter hun seg ned med en flaske rødvin for å skrive sin historie. Morgenen etter er flasken tom, notisboken full, og Franziska har funnet ut at det ikke er så dumt å skille seg likevel.

I godt humør leverer hun notatene til sin advokat som også kjenner en mengde forleggere. Snart er hennes livshistorie antatt av et forlag, og Franziska er i ferd med å bli rik og berømt. Forviklingene får virkelig fart når Will, som ikke aner hvem denne forfatteren er, kjøper filmrettighetene til historien.

Kjent i Norge
Sönke Wortmann har regissert \"Her er mitt liv!\". I Norge er han best kjent som mannen bak komedien \"En svært ettertraktet mann\", hans fjerde kinofilm som fikk god mottakelse både av presse og publikum.

NRK2 onsdag kl. 21.00

Bilder:
Franziska (Veronica Ferres) skriver sin livshistorie og blir rik og berømt.

Tysk komedie fra 1997
Originaltittel: Das Superweib
Regi: Sönke Wortmann
I rollene: Veronica Ferres, Joachim Kroll, Thomas Heinze, Til Schweiger, Richy Müller, Maren Kroymann
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36