Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. juli 2003 kl 19.55 Rundt neste sving

Paradis for få innbyggere

Andreas Lunnan og den gule scooteren parkerer på øya Sekken i Romsdalsfjorden. (Foto: Erik Bull, NRK)
Andreas Lunnan og den gule scooteren parkerer på øya Sekken i Romsdalsfjorden. (Foto: Erik Bull, NRK)
Andreas Lunnan fortsetter sin reise i distrikts-Norge, og i kveld parkerer han sin gule scooter på øya Sekken i Romsdalsfjorden. Her holder 150 innbyggere tett sammen, og de synes de bor i paradis på jord.

Innbyggerne på Sekken stikker gjerne innom på kaffebesøk hos hverandre, uten spesiell invitasjon. De har bygget landhandel på dugnad, og Lunnan vier den et besøk. Folket her synes for øvrig det er uproblematisk å pendle til arbeid og skole i Molde eller enda lengre unna.

Mange av ungdommene er fascinert av hest og ridning på denne øya hvor jentene i følge Statistisk Sentralbyrå har landets beste prognoser til å bli eldgamle…

Om serien
For tredje sommer på rad tanker Andreas Lunnan opp sin gule scooter for å finne ut hva som skjuler seg bak tusenvis av svinger i distrikts-Norge. Denne gangen legger han ut på en ekspedisjon langs 62. breddegrad med ett program fra Oppland, to fra Romsdalen og tre fra Hedmark.

- Også i år kan jeg garantere møter med en rekke spennende personer som ser lyst på livet og trives i hverdag og fest, sier en reisefebril programleder. - Vi satser på å formidle den atmosfæren som råder ved utgangen av neste sving, og regner med å kunne servere kjærkomne porsjoner med sommerhumør, sier Andreas Lunnan.

Egenproduksjon ved Program Riks
Prosjektleder: Jan Ottar Bjørklund
Presse: Erik Bull, mob 99599760