Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 26. juni 1999 kl 21.00 Klassiske rockealbum

Klassiske rockealbum (t)


NRK2 lørdag 26. juni kl 21.00
Klassisk rock

Geniale Jimi Hendrix

I 1967 ble Jimi Hendrix feiret som et geni både av publikum og samtidige musikerkolleger. Platen \"Electric Ladyland\" var det siste offisielle albumet med The Jimi Hendrix Experience.
\"Electric Ladyland\" inneholder bidrag fra Stevie Winwood og Dave Mason fra \"Traffic\", Jack Cassidy fra \"Jefferson Airplane\" og Buddy Miles, som samarbeidet med Hendrix i lang tid.
Opptakene er gjort i Electric Lady Studios i New York og Los Angeles, hvor de originale båndene fra innspillingen finnes. I programmet får vi også vite hvilke hemmeligheter som skjuler seg bak produksjonen av denne platen, som for øvrig står seg godt også i dagens musikkbilde.

\"All Along the Watchtower\"
Eddie Kramer, Hendrix\' oppfinnsomme tekniker, viser fram de effektene som ble brukt for å få fram hele Hendrix\' potensiale, som sanger, musiker og gitarvirtuos.
Vi får høre et utvalg sanger som Dylans \"All Along the Watchtower\", \"Crosstown Traffic\", \"Gypsy Eyes\", \"The Burning of the Midnight Lamp\", samt hiten etter Jimi Hendrix\' død, \"Voodoo Chile (Slight Return).

Sjeldne arkivklipp
Programmet inneholder en mengde arkivklipp som aldri er vist før, samt stillbilder fotografert av Linda McCartney og Eddie Kramer.
I tillegg får vi intervjuer med Stevie Winwood, Buddy Miles, Dave Mason og Mike Finnegan, som alle spiller på albumet \"Electric Ladyland\".
Vi får også et intervju med David Montgomery - mannen som tok det kontroversielle bildet av de nakne kvinnene på coveret. Bildet pryder fortsatt coveret i dag.

NRK2 lørdag kl 21.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Helt elektrisk, signert Jimi Hendrix.
(Foto: NTB)


Britisk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83