Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. januar 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Miljøfarlige allværsjakker

Forbrukerinspektørene: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Snorre Tønset og Marit Evertsen Grimstad. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektørene: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Snorre Tønset og Marit Evertsen Grimstad. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Allværsjakker skal først og fremst beskytte deg mot vær og vind, men mange av dem inneholder også miljøgifter som kan være skadelige på lang sikt.

Norges Naturvernforbund har analysert flere av jakkene på det norske markedet, og undersøkelsene viser at flere inneholder miljøgifter.

Oljetabbe
En grisete tabbe står også på menyen i kveldens program. Hydro Texaco gjorde en kjempebommert da de skulle fylle 600 liter fyringsolje i boligen til en studentgjeng i Molde. Oljen havnet ikke på tanken, men på kjellergulvet. Og etterpå krevde Hydro Texaco betalt for oljen!

Test av kjøkkenmaskiner
De er kanskje store og klumpete, og krever mye plass på kjøkkenbenken. Likevel er kjøkkenmaskinen noe mange ikke vil være foruten. Forbrukerrapporten har testet kjøkkenmaskiner med hovedvekt på funksjoner som baking, riving av grønnsaker og kutting av poteter. Hvilken maskin som er best, får du vite i kveld.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Marit Evertsen Grimstad og Snorre Tønset
Prosjektleder: Jan Terje Østerberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer