Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. august 2007 kl 22.15 Lov og orden: New York

Hestemiljøets sosiale rangstige

Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) må sette seg inn i et råttent hestemiljø i kveldens episode. (Foto: Universal Pictures)
Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) må sette seg inn i et råttent hestemiljø i kveldens episode. (Foto: Universal Pictures)
En ung, kvinnelig veterinær blir funnet brutalt myrdet i en stall sammen med flere verdifulle hester. En hest som forsvinner underveis i etterforskningen, leder til oppklaringen av mordet.

Stallen driver med oppdrett og avl, og veterinæren hadde begynt å stille spørsmålstegn ved den merkelige dopbruken hestene ble utsatt for.

Etterforskerne Goran og Eames merker seg sjalusien og klasserivaliseringen mellom de rike eierne og ekteparet som jobber for dem. Paret drømmer om å kunne kjøpe gården, som ville gitt dem et stort hopp på den sosiale rangstigen innen hestemiljøet.

Sporet som til slutt løser kriminalsaken, er Mariah, en tidligere fengselshest, som i lengre tid har vært borte fra en gård i nærheten.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2. 1

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).


Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Ill-Bred
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no