Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. juli 2001 kl 20.55 Kalde føtter

Adam har hjertesorg


I kveld starter en ny omgang i den britiske komedien "Kalde føtter", der vi følger tre kvinner og
tre menn som strever med å få kjærligheten og samlivet på rett spor. Handlingen tar til et halvt år etter at den forrige serien sluttet, og store forandringer har skjedd i livet til hovedpersonene.


Adam er sønderknust etter at Rachel forlot ham og flyttet til London. Han greier ikke å tenke på noe annet enn henne og barnet hun venter. Men Rachel lar ikke høre fra seg.

Jenny forsøker å trøste Adam, og de tilbringer mer og mer tid sammen. Det fører til nye problemer i det allerede belastede ekteskapet med Pete. Imidlertid blir
Jenny og Pete enige om å arrangere en "blind date" mellom Adam og Petes kollega Amy, i håp om å gi Adam noe annet å tenke på.

Arbeidsnarkomanen David mister jobben og opplever en episode med sønnen som fører til at han begynner å se på livet sitt med nye øyne. Nå vil han nedprioritere karrieren og satse fullt og helt på samværet med sønnen. Karen er ganske uvitende om det som har skjedd og ser med undring på ektemannens forvandling.

Om serien
"Kalde føtter" er en britisk serie som byr på en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser. I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens
minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse

Forholdet mellom Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt)er gått i oppløsning etter et turbulent samliv der begge hadde vanskelig for å gi avkall på singellivets privilegier. Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson)
er nybakte foreldre og sliter med mangelen på tid og overskudd til hverandre. De savner også sitt gamle sosiale liv. Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) er i ferd med å plage livet av hverandre etter et mange års ekteskap.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen
Regi: Declan Lowney
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
I kveld er det duket for den andre omgangen i serien "Kalde føtter". F.v. Jenny (Fay Ripley), Pete (John Thomson), Adam (James Nesbitt), David (Robert Bathurst), Karen (Hermione Norris)og Rachel (Helen Baxendale).
Foto: (Granada)

Pete (John Thomson, t.h.) og Jenny (Fay Ripley) arrangerer en "blind date" for Adam (James Nesbitt) med Peters kollega Amy (Rosie Cavalerio). Vil det få Adam til å tenke på noe annet enn Rachel? (Foto: Granada)