Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. august 2002 kl 21.00 Niern: Besatt

Jakt på mystisk virus


En mann ankommer Kastrup med et fly fra Romania. Like etter blir han i all hast sendt til sykehus med ebolalignende symptomer, og legen ved sykehuset setter i gang undersøkelser for om mulig å påvise at et hittil ukjent virus er kommet til Danmark. Etter hvert blir det med livet som innsats.

Det er Søren Rastauw (Ole Lemmeke) på sykehusets epidemiologiske avdeling som tar imot pasienten. Det underligste er at mannen ikke har noen puls, men likevel puster. Sykdomsforløpet er også høyst besynderlig. Pasientens liv står ikke til å redde, men Søren tror han er på sporet av et nytt dødelig virus.

Ukjent dødsårsak
Søren er ekspert på virussykdommer, og uten å ha fått klarsignal fra sine overordnede begynner han å undersøke saken. Via en database finner han ut at de samme symptomene nylig også ble registrert hos en liten gutt i Romania.

Den fantasiløse og diktatoriske overlegen Lyngfeldt (Jesper Langberg) setter imidlertid kjepper i hjulene for Sørens undersøkelser. Overlegen finner hendelsen fullstendig dagligdags og sender liket hjem til Romania. Dermed ser Søren seg tvunget til å kaste seg på første fly til Romania. Med på turen er også Sørens kjæreste, medisinstudenten Sarah, som spilles av norske Kirsti Eline Torhaug.

Med mildt sagt uortodokse metoder, og med livet som innsats, får Søren skaffet til veie de prøvene som gjør det mulig for ham å fortsette forskningen hjemme i Danmark.

Ny vending
Full av optimisme vender Søren tilbake til Danmark, uvitende om at han ikke er den eneste som interesserer seg for viruset. Flyet fra Romania brakte nemlig også med seg tyskeren Vincent (Udo Kier), en merkelig type med kofferten full av molotovcocktails, og som har en eller annen forbindelse til den fremmede døde.


Dansk thriller fra 1999
Originaltittel: Besat
Regi: Anders Rønnow-Karlund
I rollene: Ole Lemmeke, Kirsti Eline Torhaug, Ole Ernst, Niels Anders Thorn, Udo Kier
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53

Bilde
Legen Søren (Ole Lemmeke), hans kjæreste, medisinstudenten Sarah (Kirsti Eline Torhaug) og Vincent (Udo Kier) jakter på et mystisk virus i den danske filmen "Besatt".