Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. juli 2000 kl 20.00 Livreddere

Livreddere (ttv)

NRK1 torsdag 27. juli kl 20.00
Livreddere (4:9)

Lærer nye sjekketriks

Når alvoret er der gjelder det for livredderne å holde hodet kaldt. Nå skal de lære seg å hente personer under vann, som er iferd med å drukne.

Men livet som livredder byr på hyggelige møter også, blant annet med en trilling-familie i Hverven-bukta, og to meget fargerike damer; en fra Norge og en fra Afrika.

En kvinnelig tannlege gir også til beste et par sjekketriks. Ett av dem er å få montert en diamant eller to i tennene.

Livredder Magnhild treffer to playboy-modeller på Aker Brygge. Så det er ikke bare alvor i denne spesielle sommerjobben.

Om serien
I \"Livreddere\" følger vi fire ungdommer i jobb og fritid gjennom en sommer. Vi skal også se hvordan Newfoundlandshunder læres opp til å bli livreddere. Og politibåten, som overvåker trafikken på sjøen, er den tredje hovedaktøren i serien.

\"Livreddere\" er blitt til gjennom et samarbeid mellom NRKs Tore Tomter, regissøren Piotr Kuzinski og Sigurd Brattetveit som er daglig leder i Norges Livredningsselskap. Norges Livredningsselskap har rundt 900 instruktører som driver svømmeopplæring og utdanner badevakter.

- Fjernsynsserien \"Baywatch\" førte til økt interesse for livredning blant ungdom. Men alle som har litt kjennskap til livredning ser fort at serien har lite med virkeligheten å gjøre, sier Brattetveit. I dokumentarserien \"Livredderne\" - som NRK1 sender på torsdager i sommer - får vi et mer realistisk innblikk i hvordan det er å være livredder på Oslos strender. Et tv-team fulgte Norges Livredningsselskaps badevakter på jobb på Huk, Hvervenbukta og Ingierstrand i fjor sommer.

Fire hovedpersoner
I løpet av sommeren skal vi bli spesielt godt kjent med fire av badevaktene:
* Jan Hagavold (26) er bussjåfør fra Drammen. Han er \"veteranen\" med tre sesonger som badevakt på Oslos strender bak seg. Ønsker å kvalifisere seg for en jobb innen ambulansetjenesten. Ellers elsker han å vise fram sine tatoveringer - og å spise hamburgere.
* Magnhild Eggen (20) fra Snåsa i Nord-Trøndelag er russ av året. Hun har aldri vært i Oslo før, så alt er nytt for henne. På livredderkurset lærer hun at \"hennes\" strand, Huk, er den mest krevende å jobbe på med slagsmål, blottere og kikkere, narkomane og mange kuttskader. Dessuten farlige undervannsstrømmer. Under Oslo-oppholdet skal hun bo alene i en primitiv liten hytte ved stranden - en utfordring i seg selv.
* Chamoon Ojeil (39) kommer opprinnelig fra Libanon. Han flyttet til Italia som 14-åring og kom til Norge 29 år gammel. Han er bosatt i Bodø og driver som kampsportsinstruktør. Chamoon elsker god mat og vin - og liker å flørte.
* Inge-Andre Sjo Wåge (20) er snekker og kommer fra Karmøy i Rogaland. Han har lang erfaring som badevakt, og har nettopp kjøpt en gammel bo-buss som han skal frakte til Oslo.


NRK1 torsdag kl 20.00