Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. februar 1999 kl 21.30 U: Filter 2000

U: Filter 2000 (ttv)

NRK2 onsdag 17. februar kl 21.30
U: Filter 2000 (5)

En norsk roadmovie
Lasse og Kåre sliter med lav omsetning i detektivbyrået som de har etablert på Myre i Vesterålen. Politiet vil ikke samarbeide, og ingen kunder melder seg, til tross for at byrået kjører kampanjetilbud med 50 prosent avslag. Lasse og Kåre skjønner etter hvert at de må oppsøke mysteriene selv.
Lasse er en av U: Filters fire reportere som er send ut på en endeløs reise i Norge. Utstyrt med hver sin Volvo og et dv-kamera skal Lasse, Yngvild, Christer og Morten finne sannheten om livet, tilværelsen og landet Norge.
Morten synes det er vanskelig å tenke på døden, og på at han bare skal forsvinne, om kanskje 60 år, uten å sette spor etter seg. Han ønsker på en eller annen måte å bli udødelig, slik som Mona Lisa. Derfor oppsøker han kunstneren Monika Wancke i Trondheim for å få henne til å lage et portrett av ham.
Yngvild er trønder, men har allikevel aldri vært med på ekte \"trønder- fæst\". Hun takker derfor ja når hun får festinvitasjon fra en gjeng i Flora i Trøndelag.
Christer er glad i mat. Men det er en del ting han ikke liker, som for eksempel oliven. Han har skjønt at dette er en uting, for når man er voksen, så skal man like all mat. Da må man spise alt det \"ekle\", mens barna får lov til å spytte ut. Christer synes at dette kanskje er litt urettferdig.
NRK2 onsdag kl 21.30
Reprise NRK1 onsdag kl 23.50

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Lasse (t.v) har startet et detektivbyrå på Myre i Vesterålen sammen med Kåre. (Foto: Idar Ovesen).

Egenprodusert fra NRK2, del 5
Pressekontakt i U: Filter: Synne Kjelstad, tlf. 23042694


Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123