Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 26. april 2005 kl 21.35 Lov og orden: New York

Dødelig sidesprang

Vincent D'Onofrio i rollen som etterforsker Robert Goren. (Foto: NBC)
Vincent D'Onofrio i rollen som etterforsker Robert Goren. (Foto: NBC)
Den suksessfulle advokaten Henry Talbot klarer lenge å holde sine sidesprang og narkotikaproblemer skjult for kona. Men når en av elskerinnene truer med å fortelle om forholdet, dreper han henne. Dermed har han innledet et fatalt forsøk på å bevare fasaden.

Angie Suarez (Daniella Alonso) blir funnet kvalt i badekaret. Litt senere blir Marie Rimer (Tina Jones) funnet i samme tilstand. Etterforskerne ser mønsteret; begge kvinnene var klienter av advokaten Henry Talbot (Griffin Dunne).

Politiet er på sporet, men de trenger bevis. Talbots kone er ikke særlig samarbeidsvillig. Kanskje løsningen er å lure Henry ved å spille på hans svakheter?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Lov og orden: New York blir også sendt på NRK1 sen kveld torsdager.


Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Jones"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41