Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. april 2010 kl 19.55 Mesternes mester

Taktikkeri

Programleder Dag Erik Pedersen er klar til å ta imot nok en deltaker som må ut i natt-testen. (Foto: Mattis Koppang, Rubicon TV)
Programleder Dag Erik Pedersen er klar til å ta imot nok en deltaker som må ut i natt-testen. (Foto: Mattis Koppang, Rubicon TV)
Å konkurrere i øvelser som setter forskjellige fysiske egenskaper på prøve, er én ting. Noe helt annet blir det når deltagernes taktiske og strategiske evner blir utfordret. Hvem må ut i den fryktede natt-testen?

Denne ukes tema er strategi, og det blir ikke bare fryd og gammen i gjengen når noen føler at det er alle mot én. Den første øvelsen er kalt "Hammeren". Hver deltager har sin egen spiker, og det er om å gjøre å ha den spikeren som står igjen når alle andres spikere er slått ned. Her blir det om å gjøre å få de andre til å slå ut hverandre mens man selv overlever slagene.

Brettspill og klosser
Litt senere skal deltagerne ut i en konkurranse kalt "Maltasjakk" – et brettspill hvor deltagerne selv er brikker. I den siste øvelsen må deltagerne holde tunga rett i munnen og være stødige på labben om de skal nå helt frem til finalen. I tillegg må de gjøre taktiske valg: Skal de satse på en god score eller å slå ut motstanderen og gå videre?

Hvem er den fremste strategen i gjengen og skaffer seg immunitet? Det blir hard kniving om posisjoner og plasseringer, og det blir trykket stemning i gjengen når noen føler seg urettferdig behandlet av de andre.

Etter den siste øvelsen blir alle poengsummene talt opp, og den som har lavest sum, må ut i den fryktede natt-testen. Han eller hun må velge ut en person som blir med. Denne oppgaven er det ingen som liker!

Om programserien
I hvert program skal utøverne gjennom tre krevende utfordringer som vil sette alle deres evner på prøve. Etter tre konkurranser må den utøveren som ligger sist sammenlagt velge med seg en motstander fra gjengen til duell i Nattesten. Kun sammenlagtvinneren den uken er immun mot å bli valgt ut. Nattesten er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre til neste uke. Samtidig som de konkurrerer mot hverandre, lever deltagerne sammen i et hus på Malta. Der utvikles det nære vennskapsbånd og seerne kommer nærmere innpå og blir kjent med de gamle idrettsheltene på en helt ny måte. Det blir ti programmer før årets Mesternes Mester endelig kåres. Årets yngste deltaker er 31 og årets eldste er 53 år gammel.

Den første runden av Mesternes Mester, som ble sendt i januar og februar i fjor, ble en formidabel seersuksess. I gjennomsnitt fulgte 1 172 000 nordmenn med på den spennende konkurransen hver uke. Det høyeste seertallet var 1 241 000.

Norsk underholdningsprogram 2010
Produsert av: Rubicon TV AS for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Trine Hattestad, Anette Bøe, Brit Pettersen Tofte, Andrine Flemmen, Nina Solheim, Jim Marthinsen, Per Egil Ahlsen, Espen Bredesen, Bjarte Engen Vik, Daniel Franck, Jan Kvalheim.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Her er årets deltakere i Mesternes mester: