Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. oktober 2003 kl 18.00 Gnottene

Vinne, vinne!

Stella, Sampler og Kaisa skal leke gnottecrock, men blir ikke enige om det er viktig å vinne eller ikke (Foto: Espen Røst)
Stella, Sampler og Kaisa skal leke gnottecrock, men blir ikke enige om det er viktig å vinne eller ikke (Foto: Espen Røst)
I dag leker gnottene gnottecrock og Sampler vinner. Kaisa blir irritert når Stella sier at det ikke er så viktig hvem som vinner, bare de har det hylent når de leker. Kaisa minner om den gangen Stella syntes det var viktig å vinne hun også.

Det var den gangen Stella fikk en tunnelgreimsplint i foten, og vi blir med tilbake i tid for å se hva som skjedde. Tunnelgreimsplinter gjør at man får en fixtanke og blir motsatt av slik man vanligvis er. Stella blir derfor besatt av å vinne og legger skumle planer for hvordan hun kan vinne gnottecrock. Men det går ikke akkurat etter planen.

Sovner
Midt i gnottecrocken sovner plutselig Stella, og Sampler skjønner at hun må ha tråkket på en tunnelgreimsplint. Heldigvis har Sampler nettopp gnoppet en nanosuger, som er utmerket til å fjerne tunnelgreimsplinter med. Når splinten er borte våkner Stella som seg selv igjen.

Tilbake i nåtid tråkker Kaisa også på en splint og synes plutselig ikke det er så viktig hvem som vinner - bare gnotte har det hylent!

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys, for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen, blant annet gjennom gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned, gnulebrevet, der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn i alderen 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97,
Kontakt Nordmagi: Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48,