Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. januar 2006 kl 22.30 Bokprogrammet

Kåt av bøker?

Bokprogrammet: Kan man bli kåt av bøker? Programleder Hans Olav Brenner går til sengs med forfattere Vigdis Hjorth og Knut Faldbakken for å finne ut hvordan de skriver erotisk. (Foto: NRK)
Bokprogrammet: Kan man bli kåt av bøker? Programleder Hans Olav Brenner går til sengs med forfattere Vigdis Hjorth og Knut Faldbakken for å finne ut hvordan de skriver erotisk. (Foto: NRK)
Erotikk og litteratur er tema i Bokprogrammet i kveld. Programleder Hans Olav Brenner møter blant andre Vigdis Hjorth og Knut Faldbakken, sex-eksperten Tracy Cox og kvinnen bak den norske oversettelsen av Ovids "Kunsten å elske".

Forfatterne Vigdis Hjorth og Knut Faldbakken har begge skapt saftige bilder for leserne i sine bøker. I kveld forteller de om hvordan de skriver erotisk.

Vi skal også møte en håpefull forfatter, som håper å vinne Kvinnefrontens erotiske novellekonkurranse.

Sex-ekspert Tracy Cox er kvinnen bak en rekke bøker som skal hjelpe oss på soverommet. Hva synes hun en god sex-bok bør inneholde? Erotikk mellom to permer er langt i fra noe nytt, og nå kommer den romerske dikteren Ovids "Kunsten å elske" i norsk oversettelse. Bokprogrammet har møtt oversetter Thea Seliaas Thorsen, som også selv har skrevet et meget erotisk dikt.

Ukas romanfigur er Jan Kjærstads Jonas Wergeland, og i kveld blir han tolket av tegneren Steffen Kverneland.

Om serien
Bokprogrammet er NRKs nye litteraturserie. Gjennom ni programmer møter programleder Hans Olav Brenner forfattere i både inn- og utland.

Hver uke forteller også en person om en bok som har forandret hans eller hennes liv.

Egenprodusert litteraturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252