Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. august 2001 kl 20.55 Momarkedet 2001

Sissel og Berlevåg Mannskor til Mysen

Sissel Kyrkjebø står igjen på Momarkedets scene, ti år etter den minneverdige opptredenen med Neil Sedaka
Sissel Kyrkjebø står igjen på Momarkedets scene, ti år etter den minneverdige opptredenen med Neil Sedaka
Sissel Kyrkjebø, Berlevåg Mannskor, Asgeir, Bente Bøe, Elg, Jonas Fjeld med flere opptrer i kveld fra Momarkedets store scene på Mysen. Merkesaken i år er ”Nabo i nød” og er viet våre russiske naboer som står foran en vinter med sult, sykdom og nød. Petter Nome er programleder tredje året på rad.

- Momarkedet er noe jeg har vokst opp med. Det er et program jeg lenge synes var litt ”harry” – å plassere et underholdningsprogram sånn langt inn i skauen. Men det har jeg fått bite i meg, sier Petter Nome, som er full av beundring for det engasjementet Mysen Røde Kors legger for dagen. Han har også erfart at det utmerket godt går an å kombinere et folkelig og underholdende show med innlevelse og engasjement for medmennesker i nød.

Vinterfadder
Ikke ved noen landbasert grense noe sted i verden er forskjellen i levestandard større enn på hver side av den russisk-norske grensen. Og forskjellen bare øker. 40 millioner russere lever under FNs definisjon på fattigdomsgrensen. Levealderen er nå under 60 år for russiske menn. Nå står en vinter for døren med tuberkulose, sult og kulde.

I kveldens program får seerne en oppfordring om å bli ”Vinterfadder”. Som vinterfadder betaler du 150 kroner i måneden i perioden september 2001 – april 2002. Fadderen forplikter seg kun for en begrenset periode. Pengene skal brukes til å kjøpe måltider til suppekjøkken. Påmeldingsnummeret er 03001, og kan ringes under sending lørdag 18. august, ikke før.

Artistene
Sissel Kyrkjebø gjorde et stort inntrykk både på tv-seerne og den amerikanske popguruen Neil Sedaka i Momarked-showet for ti år siden. I 1991 sang hun ”Solitaire” så Neil Sedaka nesten glemte å akkompagnere henne på piano. ”Hakaslepp” er et dekkende uttrykk. I kveld står Sissel på Momarkedets scene igjen, den samme scenen størrelser som Vera Lynn, Bing Crosby og Julie Andrews har stått på før henne – og neimen om vår norsk-danske stjerne funkler mindre.

Berlevåg Mannskor, disse modne guttene fra det høye nord, har smeltet kinoseere både i Norge og Japan. Filmen ”Heftig og begeistret” har gått sin seiersgang over store deler av verden. I kveld står de ”live” på Momarkedet, og vil nok begeistre både publikum på Mysen og tv-seerne.

Bente Bøe er countryartist, og kanskje ikke så kjent i Norge. Hun har oppholdt seg mye i USA, hvor hun faktisk som første, norske artist har vært i nærheten av å bli nominert til Grammy fem ganger.

Asgeir, sjefen over alle sjefer, skaper liv og røre overalt hvor han viser seg. Det er liksom ikke mulig å overse ham.

Øyvind ”Elg” Elgenes har ikke glemt gamle takter fra bandet ”Dance with a stranger”, og kanskje finner han også noen nye sammen med Berlevåg Mannskor?

Jonas Fjeld dukker også opp på scenen i kveld, og Jonas har samarbeidet med mange forskjellige artister. Vi får et Jonas Fjeld-medley.

Musikken er i de tryggeste hendene som tenkes kan: Jens Wendelboes orkester. Et par overraskelser står som vanlig på menyen, og alt i alt er det duket for et underholdende og engasjerende show fra Momarkedets store scene på Mysen


Egenprodusert, direkte underholdningsprogram
Programleder Petter Nome
Prosjektleder Axel Hveding
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Sissel Kyrkjebø står igjen på Momarkedets scene, ti år etter den minneverdige opptredenen med Neil Sedaka
2. Berlevåg Mannskor – her i vinterskrud, i kveld har de Mysens dype skoger som bakgrunn
Asgeir, sjefen over alle sjefer lyser opp hvor han enn kommer
3. Bente Bøe er en countryartist som har kommet fra USA for å opptre i gamlelandet – og på Mysen
4. Petter Nome er programleder på Momarkedet for tredje år på rad (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)


LENKER
  • Momarkedet