Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. oktober 2005 kl 20.35 Presidenten

Presidenten og Kongressen

President Bartlet (Martin Sheen) kjemper for å få Kongressen til å ratifiserer fredsplanen for Midtøsten. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet (Martin Sheen) kjemper for å få Kongressen til å ratifiserer fredsplanen for Midtøsten. (Foto: Warner Bros.)
Fredsforhandlingene mellom israelerne og palestinerne på den amerikanske presidentens landssted Camp David har ført fram. Nå gjenstår en nervepirrende innspurt med å få fredsavtalen ratifisert av Kongressen.

Før partene skal undertegne fredsavtalen om Midtøsten, gir Bartlet staben retningslinjer om hvordan de skal vinne støtte for avtalen i Representantenes hus og i FN.

Kommunikasjonsdirektør Toby og visestabssjef Josh får i oppgave å skaffe støtte til ratifiseringen i Kongressen.

Samtidig arbeider presidentens pressesekretær C. J. med å få medlemslandene til å slutte opp om FNs Sikkerhetsråd.

Donna, president Bartlets presonlige sekretær som ble skadd bombeangrepet på Gazastripen, er skrevet ut av sykehuset og er tilbake på jobb igjen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Third-day story
Produksjon: Warner Bros.
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer