Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. januar 2011 kl 19.45 FBI

Ny mann i FBI


Christian Strand har flyttet fra "Morgennytt" over til forbrukerjournalistikken. Han er ny programleder i FBI fra nyttår. Ved sin side får han Marit Evertsen Grimstad.

Christian Strand er godt kjent for de fleste, nå sist har han ledet "I kveld", har vært programleder i "Morgennytt" og reporter i Dagsrevyen. Ofte har han dekket saker som dreier seg om økonomiske og politiske spørsmål, og nå ser han muligheten til å bruke denne erfaringen til å hjelpe mannen i gata:

-Jeg ser veldig frem til å bli en forbrukerinspektør. Jeg har ofte fulgt med på programmet og fått nyttige råd til hvordan man skal orientere seg i forbrukerjungelen. Det er mange feller å gå i, sier programlederen.

Strand sier at det er en ekstra utfordring å være to programledere i studio, men at makker Marit Evertsen Grimstad har tatt i mot ham med åpne armer.

-Vi har fått en veldig god kjemi. Det er ikke vanskelig å føle seg trygg når man har en så god og rutinert programleder ved siden av seg, skryter Strand.

Økonomi
I årets første program skal det dreie seg om økonomiske forhold når man er samboer eller gift. Mange tenker "mine" og "dine" penger når man flytter sammen, andre tenker at penger ikke er noe man snakker om så lenge romantikken og forelskelsen er der.

Men det er mange feller å gå i, og i studio kommer forbrukerøkonom Siw Ødegaard som gir råd om hva man bør gjøre når man starter samboerskap eller man gifter seg.


NRK dokumentar og samfunn 2011
Prosjektleder: Frank Sivertsen
Programledere: Christian Strand og Marit Evertsen Grimstad
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900, info@nrk.no