Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. januar 2010 kl 22.25 Migrapolis: Morgendagens stjerner

Ivrige og dedikerte

Christian Skibsrud og Helene Spilling er to unge talenter som utvikler seg gjennom sportsdans.  (Foto: Hallgeir Braastad)
Christian Skibsrud og Helene Spilling er to unge talenter som utvikler seg gjennom sportsdans. (Foto: Hallgeir Braastad)
Vi møter tre unge talenter som har alle muligheter til å nå langt i det de driver med.
Hvordan lever de med sine talenter?


13 år gamle Christian Skibsrud har et talent som tross hans unge alder, forvandler ham til en voksen person på dansegulvet.

Christians danseferdigheter ble oppdaget på en skoleavslutning i fjor. Helene Spilling, også 13 år, spurte om han kunne tenke seg å være partneren hennes i sportsdans. Christian begynte dermed på Studio Danseklubb, trener fire ganger i uka og har rukket å vinne flere pokaler sammen med Helene i løpet av det siste året.

Migrapolis følger det unge paret på NM i Drammen, der Christian er aller mest redd for å falle. Foreldrene sier at de ser en tryggere og mer selvsikker gutt pga. sportsdansen.

Skole eller hobby?
Vennela Lourdes Soosaiappus liv dreier seg om drilling. Hun er 17 år og har vunnet NM fire år på rad. Hortenjenta med tamilsk bakgrunn har drillet i 10 år, og foreldrene hennes har vært viktige støttespillere hele veien. Faren har hjulpet henne med å sy kostymene som hun selv designer. Men nå vil foreldrene at hun skal bruke mer tid på utdanning.

Musikk for alle penga
Håkon Ricardo Storstadmo er en fjorten år gammel operasanger fra Vukku utenfor Verdal. Håkon og hans to søsken er adoptert fra Filippinene, og selv om de ikke er biologiske søsken, driver de alle med musikk.

Håkon var tidligere i år med i finalen i programmet "Norske talenter", og nå er han i gang med å spille inn sin første plate.

Egenproduksjon: Østlandssendingen. 2009
Programledere for kveldens sending: Daniel Ruazol, Edin Babic og Rajan Chelliah
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside