Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. januar 2009 kl 14.25 Betrakterens øye

Skulptur i natur

Betrakterens øye: 33 kunstnere plasserte 33 skulpturer i det nordnorske landskapet. (Foto: Rampelys A/S)
Betrakterens øye: 33 kunstnere plasserte 33 skulpturer i det nordnorske landskapet. (Foto: Rampelys A/S)
33 av verdens fremste kunstnere fikk i oppgave å lage hver sin samtidsskulptur til hver sin kommune i Nordland. I dag er skulpturlandskap Nordland blitt ett av verdens største utendørs "kunstgallerier" og er en enestående reise i kultur og naturinntrykk. I denne filmen forteller seks av kunstnerne om arbeidet med sin skulptur i forhold til det nordnorske landskapet.

Det var Kulturetaten i Nordland Fylkeskommune som var initiativtaker og leder av prosjektet, og det ble ett av de mest omtalte kunstprosjekt i Norge da det stod ferdig i 1998.

6 kunstnere i Europa
I filmen "Betrakterens øye" besøker vi seks av kunstnerne ute i Europa i arbeidet med nye kunstneriske prosjekter, og de deler av sine erfaringer med å skulle uttrykke seg i forhold til det dramatiske og sterke landskapet i Nordland.

Vi reiser også mellom skulpturene og ser på hvordan verkene har tilpasset seg den virkelighet de var satt til å kommunisere i.

Møt kunstnerne Luciano Fabro fra Italia, Raffael Rheinsberg fra Tyskland, Dan Graham fra USA, Tony Cragg fra England, Olafur Gislason fra Island og Anish Kapoor fra India/England.

Sendt tidligere.

Norsk/Italiensk dokumentar produsert av Rampelys A/S
Produsenter: Eva Ch. Nilsen
Giampaolo Penco
Presse: Erik Bull, mobil: 99599760 e-post:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no