Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. september 2005 kl 23.10 Store studio

Store Jokke

Anne Lindmo og Per Sundnes er tilbake med en ny sesong med Store Studio. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo og Per Sundnes er tilbake med en ny sesong med Store Studio. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo er tilbake som programleder, mens Per Sundnes fremdeles er popreporter. Store Studio fortsetter som før. Sesongens første program er tilegnet Jokke.

Joachim Nilsen, bedre kjent som Jokke, var frontfigur i det smått legendariske rockebandet Jokke og Valentinerne. Etter debuten på Forsøksgym i 1982, via diverse avskjedskonserter – den første allerede i 1994 – rakk Jokke raskt å opparbeide seg kultstatus. Etter hans altfor tidlige bortgang i oktober 2000 har hans betydning for norsk rock blitt enda tydeligere. I høst kommer det en velfortjent hyllestplate, og 8. september var det hyllestkonsert på Rockefeller.

De Lillos
De Lillos er et av bandene som bidrar på Jokke-hyllesten, og de er blant sesongens første gjester i Store Studio.

I tillegg kommer May-Iren Aasen, Jokkes eks-kone og trommeslager i Valentinerne. Hun er nå aktuell med fotobok og utstilling; hun har mye å fortelle om Jokke.

Det trodde du kanskje ikke at litteraturprofessor Arild Linneberg hadde, men han har faktisk analysert Jokkes sangtekster. Sitter han på noen bomber?

Per lærer å danse
Den engelske 17-åringen Rihanna har de siste ukene herjet listene med "Pon De Replay". Det er en dance hall-inspirert låt med karibiske elementer. Popreporter Per Sundnes har truffet Rihanna, og hun forsøker å lære Per de riktige dansetrinnene. Blir han kvitt "the norwegian stiffness"?


Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenprodusert talkshow fra NRK Kultur (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)