Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. august 2006 kl 22.20 Seks fot under

Forsoning på trappene?

Søt musikk mellom David (Michael C. Hall) og Keith (Matthew St. Patrick) igjen? (Foto: Warner Bros)
Søt musikk mellom David (Michael C. Hall) og Keith (Matthew St. Patrick) igjen? (Foto: Warner Bros)
Keith er fortsatt sterkt involvert i familien Fishers mange problemer. Nå er det Claire som trenger hans støtte og veiledning.

Claire er fullstendig oppgitt over Gabes stadige innfall og dårlige oppførsel. Da han blir virkelig ustabil, går Claire til politimannen Keith for å få hjelp. David er en som også ser mer og mer til Keith. Kan det bety at det er en forsoning på trappene mellom de to tidligere kjærestene?

Nate har bestått eksamen for å bli begravelsesagent og blir med David på sin første lunsj med foreningen for Los Angeles’ uavhengige begravelsesbyrå-agenter. Brenda har bestemt seg for å ta et par fag på universitetet og ender opp med å krangle heftig med en av professorene.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

"Seks fot under" er en morbid, men morsom serie. Tittelen henspiller på temaet, nemlig døden og livet sett fra ståstedet til den noe dysfunksjonelle familien Fisher.

Moren, Ruth, er en svært kontrollerende kvinne. Hennes to sønner Nate og David er to vidt forskjellige personligheter. De har ansvaret for familiebedriften Fisher & Sons som byr på stadige utfordringer.

David er homofil og har et turbulent forhold til politimannen Keith. Yngstedatteren Claire er hele tiden på jakt etter å utvide sin horisont - blant annet mottok hun nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under, sesong 2
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)