Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. november 2007 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Å filme i naturen

Anne Marie Kvassheim er programleder for Magasinet i kveld (Foto: NRK)
Anne Marie Kvassheim er programleder for Magasinet i kveld (Foto: NRK)
- Å filme er å ta naturopplevelsen med deg – å lure tiden litt, sier Anders Tveit, en av de mange ivrige naturfotografene i Norge. Vi møter ham i kveldens program der vi også få se de 15 finalistene i seervideokonkurransen som nærmer seg slutten.

Anders Tveit er en av Ut i naturens dyktigste bidragsytere, som til og med har vunnet seervideokonkurransen tidligere. Han filmer like gjerne elg ute i naturen som rev og grevling når de plutselig dukker opp rundt hushjørnene hjemme. Det viktigste er å ha kamera tilgjengelig og være beredt.

Anders bruker det meste av fritiden sin ute i naturen, og kameraet er alltid med. En av spesialitetene hans er å lokke på elg, en teknikk som har gitt mange nære møter med de store elgoksene. Kanskje teknikken virker når Ut i naturen er med Anders i skogen også?

Seervideokonkurransen
Hvert år sender glade naturfotografer inn sine små dyrefilmer til Ut i naturen, for å delta i konkurransen om å bli årets seervideo. Denne gangen drar programleder Anne Marie Kvassheim på besøk til en av disse fotografene for å få ham til å røpe triks og tips som dyrefotograf.

Du kan fortsatt stemme
Årets seervideokonkurranse nærmer seg slutten, men du kan fortsatt stemme på din favoritt. I kveld får vi presentert de 15 finale-videoene som du også kan se i sin helhet på www.nrknatur.no. På denne nettsiden du også stemme fram den du vil skal vinne.

Under vann
Monika Blikås tar turen under vann for å oppdage at undervannsfotografering kanskje ikke er så vanskelig som man skulle tro.


Program fra Naturredaksjonen NRK Hordaland
Programleder: Anne Marie Kvassheim, tlf: 90 18 13 10
Redaktør: Terje Dale tlf: 91 53 24 30
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no