Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. juli 2013 kl 20.00 Mat i Norden

Havets perler


I Danmarks eldste by, Ribe, vasser Sonja og Michael flere kilometer ut i Vadehavet for å plukke østers.

Ikledd saueskinn innleder Sonja og kokken Michael et ekte vikingbryllup. Her skal det også slaktes lam, og Michael lærer seg å lage lammepølser på tradisjonelt vis. Hvem hadde trodd at danskene har motforestillinger mot lam?

Dagens gjestekokk er Bo Ross Mogensen. Sammen med Michael skal han lage sin spesialitet, Vadehavstapas. Retten består av lufttørket skinke, røkt marsklam, reker og lokale østers, og fører Sonja og Michael flere kilometer ut i det langgrunne Vadehavet, på jakt etter havets perler.

Om dokumentaren
Mat i Norden er en matreise i fire av våre nordiske land, hvor kokken Michael Björklund og programleder Sonja Kailassaari smaker på lokale retter og råvarer, treffer andre matentusiaster og lager mat på de mest eksotiske steder. I hver episode blir også en hemmelig kokk med på matlagingen!

Finsk dokumentarserie
Originaltittel: Mat så in i Norden (2:8)
Produsert av: Jokowski Ab for YLE (2012)
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900