Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. april 2005 kl 19.25 The Young Ones

Sommerferie for The Young Ones

Vyv, Rick, Neil og Mike i
Vyv, Rick, Neil og Mike i "The Young Ones" tar ferie. (Foto: BBC)
College er slutt, og The Young Ones kjeder seg så til de grader at de begynner å planlegge å robbe en bank. Og vi for vår del tar farvel med de fire rebellene.

Som en bukett bisarre, visne vårblomster springer Vyv, Rick, Neil og Mike ut av våre tv-skjermer. Hvem vet om de noensinne kommer tilbake?

Tittelen på denne BBC-serien er et spark i siden til Cliff Richard-filmen "The Young Ones" fra 1963.

Om serien
I en falleferdig bygård i Nord-London klamrer fire studenter seg til fattigdomsgrensa i samme leilighet. Vi møter pønkeren Vyv, den politisk bevisste og sosialt samvittighetsfulle Rick, hippien Neil og den velpolerte og elegante Mike.

Når de ikke er opptatt av å fly i tottene på hverandre, så klarer de å bli innblandet i de mest bisarre komiske situasjoner.

The Young Ones er blitt litt av en kult-serie, og satte en ny standard for hvordan tv-komedie skulle lages da den kom i 1982. Humoren er rå, uforutsigbar, og minner ofte mer om en tegneserie på måten hovedpersonene får gjennomgå fysisk. Med sin alternative "look" ble "The Young Ones" en serie for unge rebeller på samme måte som punk og new wave-musikk hadde blitt de unges stemme noen få år før. Serien hadde også musikalske innslag, noe som var helt uvanlig på den tiden.

Listen over gjesteskuespillere er også formidabel, med et kobbel av Englands største komikere og skuespillere, bl.a. Dawn French og Jennifer Saunders fra "Absolutt fabelaktig" og en ung Oscar-vinner, Emma Thompson.

Britisk komiserie (1984)
Originalttittel: The Young Ones (sesong 2)
Kveldens episode: Summer Holiday
Produsert av: BBC
Med: Adrian Edmondson, Rik Mayall, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57