Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. november 2002 kl 20.30 Advokatene

Jul på advokatkontoret

Advokat Bobby Donnell kommer i hardt vær som forsvarer for en narkotikalanger. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Bobby Donnell kommer i hardt vær som forsvarer for en narkotikalanger. (Foto: 20th Century Fox)
Opp under jul får advokat Bobby Donnell i oppdrag å forsvare en narkotikaselger som har tildelt en mann sju knivstikk, i selvforsvar hevder han. Ukens episode av ”Advokatene” er langt fra noen julefortelling, og viser hva som kan skje når en langer og misbruker kommer ut av kontroll i retten.

Eddie Wicks er en notorisk narkotikalanger, som også investerer mye av pengene i ”beskyttelse”, dvs. i store advokatregninger og i smøring av folk. I den aktuelle saken får Bobby sin store hyre med å beskytte Eddie mot seg selv, også i retten.

Medvirkning til drap
Aktoratet innstiller på medvirkning til drap, men Eddie har lagt 90 000 dollar på bordet til Bobby og forlanger å erklære seg uskyldig etter tiltalen. Bobby forsøker å få Eddie til å moderere seg. Om han erklærer seg uskyldig, må han nemlig innta vitneboksen. Dermed vil hele hans lange synderegister bli lest høyt for juryen.

Ute av kontroll
Med denne type klient å forsvare sier det seg selv at Bobby kommer i hardt vær. Kveldens episode er full av overraskende innslag fra rettssalen, der skjellsordene hagler mer enn hva som er vanlig i denne serien. Dommeren klubber flere ganger de impliserte parter for forakt for retten, og han truer Bobby med fengselsstraff om han ikke får orden på sin klient og hjelper til med å holde saken på rett kjøl.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt:Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-pos