Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. mars 2006 kl 21.55 Filmplaneten viser: Sammen med deg

Varmt drama fra Kina

Liu Xiaochun (Tang Yun) er et musikalsk vidunderbarn
Liu Xiaochun (Tang Yun) er et musikalsk vidunderbarn
Den 13-årige fiolinisten Liu Xiachun er et vidunderbarn som mistet sin mor som toåring. Hun etterlot ham en fiolin. Faren, Liu Cheng, ofrer alt for å gi sønnen musikkutdannelse i hovedstaden.

Alt faren har av oppsparte midler er gjemt i hans røde strikkelue, og de to finner seg losji i den gamle bydelen i Beijing. Der bor også den prostituerte Lili, som skal komme til å spille en dramatisk rolle i ungguttens liv.

Xiaochun spiller ved opptaksprøven til konservatoriet, men det er ikke nødvendigvis de beste som kommer inn – penger kan også åpne dører. Men Xiaochuns talent kan ingen ta fra ham, og han kommer i lære hos den kloke, men forsofne professor Jiang. Hos ham lærer den unge musikeren at virkelig god musikk kommer fra hjertet. Men snart dukker det også andre opp som ser Xiaochuns talent som en mulighet til å tjene penger – store penger.

Om filmen
Regissøren Chen Kaige er kanskje mest kjent for Gullpalme-vinneren "Farvel min konkubine" fra 1993.

Chens stjerne har vært størst utenfor Kina, til tross for at han var i det første kullet som ble uteksaminert fra filmakademiet i Beijing i 1982 etter at det hadde vært stengt under kulturrevolusjonen. Sensurproblemer i hjemlandet og finansieringsproblemer i utlandet har preget produksjonen hans det siste tiåret. Mottakelsen av "Sammen med deg" ble en kunstnerisk seier for Chen Kaige.

Kinesisk drama (2002)
Originaltittel: "Han Ni Zai Yiki"
Med Tang Yun (Liu Xiaochun), Liu Peiqi (faren), Chen Hong (Lili)
Regi: Chen Kaige
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78