Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. desember 2013 kl 20.10 Kvelden før kvelden

De loser oss inn i julen


«Kvelden før kvelden» på NRK lille julaften er et av årets aller mest sette programmer. I år er det Nadia Hasnaoui og Kåre Magnus Bergh som skal lede sendingen, mens mesterkokkene Bent Stiansen og Øyvind Bøe Dalelv tar seg av juleribba.

Nadia Hasnaoui er en av våre mest erfarne programledere, men «Kvelden før kvelden» har hun aldri ledet før. Hun har ellers hatt mange baller i lufta i det siste, som programleder i den store, NRK-sendte konserten til støtte for Filippinene og som intervjuer i det faste juleprogrammet «Året med kongefamilien». Til neste år har hun en sentral rolle i NRKs markering av grunnlovsjubileet.

Kåre Magnus Bergh ledet «Kvelden før kvelden» for første gang i fjor. Sammen Ingrid Gjessing Linhave ble han fulgt av over 1,4 millioner tv-seere på lille julaften. Nå har han så vidt fått en pause etter høstens seermagnet "Stjernekamp", før han tar på seg oppgaven med å sette hele Norge i julestemning.

Mesterkokken og kokebokforfatteren Bent Stiansen ble Nordens første kokkeverdensmester i 1993. I dag driver han restauranten Statholdergaarden i Oslo. Der arbeider også Øyvind Bøe Dalelv, som regnes som en av våre kommende stjernekokker. 24-åringen fra Bodø vant tittelen verdens beste kokk under yrkes-VM i London i 2011. I høst vant han sølvmedaljen i kokke-NM. Sammen skal Bent og Øyvind sørge for at seerne får saftig ribbe med sprø svor på julaften.

Linus er blitt voksen
Årets julekalender, «Jul i Svingen», ble sendt første gang i 2006. I dag er Linus og de andre barna i serien i slutten av tenårene. På lille julaften kommer noen av dem på besøk til Nadia og Kåre Magnus.

Statsminister Erna Solberg kommer i studio for å snakke om sine egne juletradisjoner. Romeren (Bjarte Tjøstheim) fra «Underholdningsavdelingen» har noe på gang, og Yngve Freiholt alias Robert Stoltenberg kommer for å dele sine designtips.

Jens Wendelboe skaper stemning i studio med sitt 10-mannsorkester. Andre musikalske gjester er Ingrid Olava, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Silya, Anders Baasmo Christiansen, Emil Solli-Tangen, Oslo Domkor, Noizwe, Sisi og MGPjr-vinnerne UNIK4.

Tradisjon
Ca kl 21.00 er det klart for sketsjen hele Norge MÅ se. «Grevinnen og hovmesteren» har vært sendt på lille julaften siden 1980, og har hvert år en markedsandel på nærmere åtti prosent.

NRKs førjulssendinger er en tradisjon som startet for alvor med "DaCapo" i 1991. «Kvelden før kvelden» har gått hver julaften på NRK1 siden 2002.

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Nadia Hasnaoui og Kåre Magnus Bergh
Prosjektleder: Eva Rutgerson Bie
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00