Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. januar 2007 kl 19.55 Tinas mat

Tomas og Tina sammen igjen

Tina Nordström, Tomas Tengby og Pelle Westman (Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget/SVT)
Tina Nordström, Tomas Tengby og Pelle Westman (Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget/SVT)
Tomas Tengby og Tina Nordström gjorde sitt første program sammen i februar 2001. Da var Tomas programleder og Tina tv-kokk. Nå har Tomas pakket en eske med blant annet råvarer som han vet at Tina ikke er overbegeistret for.

Søtpoteter og stangselleri gjorde at Tina forstod at noen drev gjøn med henne, men hun var overbevist om at det var en kvinne! – Jeg skjønte ikke at det var Tomas før jeg hørte stemmen hans bak draperiet, sier Tina. - Det var utrolig morsomt å treffe ham igjen.

Tina og Tomas var "matpartnere" i seks suksessrike sesonger, 94 programmer som ble kronet med en nyttårsspesial den 29. desember 2003 som ble sett av 1.635.000 seere.

Om serien
I starten på programmet vet ikke Tina hva esken inneholder eller hvem som har pakket den. Her er det oppfinnsomhet og improvisasjon som gjelder. Utfordringen består i å komponere et antall smakfulle retter i løpet av programmet. Den ferdige middagen nytes senere sammen med gjesten.

Pelle Westman
Pelle er også denne gangen Tinas faste partner, og han kommer til å følge prosessen med de nye oppskriftene med nærgående spørsmål. I hvert program besøker han også den aktuelle gjesten hjemme, som forteller mer om sitt forhold til mat og sine tanker om råvarene som ligger i esken.

Tina Nordström
Tina lagde sin første matrett i SVT i februar 2001, og har siden vært det svenske folkets absolutte favorittkokk. Verken før eller senere har en tv-kokk lokket 1.650.000 seere til å følge et program, og Tina-effekten har skapt stor etterspørsel etter flingsalt, vaniljestang og ballongvisper. I løpet av de siste fem årene har Tina spilt inn drøyt 100 programmer, produsert nærmere 400 oppskrifter og gitt ut fem kokebøker, den siste kom i september 2006 og har samme navn som serien på svensk: "Tinas kök".

Dokumentar fra SVT
Originaltittel: "Tinas kök"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no