Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 5. juli 2002 kl 21.00 Niern: Menn imellom

Kynisk komplott


"Vær alltid på vakt, snu aldri ryggen til, ikke mist kontrollen…" Næringslivets sluggere er emosjonelle konkursbo
Chad og Howard er to unge forretningsmenn i et kanadisk firma. Begge er misfornøyd med tilværelsen, både profesjonelt og privat. På jobben blir de forbigått av yngre kolleger når forfremmelser står på sakskartet, og kjærlighetslivet har skrinne kår.

En dag sitter de mismodige på flyplassen, klare for et seks ukers prosjekt ved et av firmaets avdelingskontorer. Da er det at Chad viser sin psykopatiske side.

Han foreslår for Howard at de skal sette i gang et spill: I løpet av de seks ukene utenbys skal de finne en ung, sårbar kvinne som kan tenke seg å innlede et forhold til dem begge – uten å vite at de to er sammensvorne. Hvis alt går etter planen, skal de reise fra byen etter seks uker og etterlate seg kvinnen fullstendig knust av ulykkelig kjærlighet.

Deres belønning for det kyniske, menneskefiendtlige komplottet er en historie å le av på sine gamle dager. Konkurranseinstinktet fra det nådeløse næringslivet skal overføres til kjærlighetslivet – uten tanke på konsekvensene.

Det perfekte offer
Like etter at de ankommer avdelingskontoret, støter Chad på en ung, døv sekretær som ser ut til å passe perfekt til komplottet. Snart begynner Chad og Howard å kurtisere henne på omgang. I begynnelsen er det morsomt, men snart begynner følelser å blande seg inn i spillet. Christine har sitt fysiske handikap, men er for øvrig på alle måter oppegående. De to hvitsnippene med sin fasade og fete lønninger er emosjonelle konkursbo. Konkurransen om å kapre et kvinnehjerte kan ikke få noen seierherre.

Avsky og begeistring
Filmen ”Menn imellom” er overalt møtt med avsky og begeistring. – Jeg er glad for at folk er delt i meningen om filmen. Jeg vil heller de skal hate filmen enn å stille seg likegyldig til den, sier regissør Neil LaBute til nyhetsmagasinet TIME.

”Lysende svart komedie – en filmhappening”, mente magasinet Rolling Stone. ”Sjokkerende kompromissløs!” var dommen i New York Observer.

Amerikansk-kanadisk spillefilm fra 1997
Originaltittel: ”In the Company of Men”
I rollene: Aaron Eckhart (Chad), Matt Malloy (Howard) og Stacy Edwards (Christine)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83