Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. juli 2004 kl 23.25 Detektiv Jack Frost

Mordet på en narkoman

Jack Frost (David Jason) etterforsker drapet på en narkoman i kveld.(Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost (David Jason) etterforsker drapet på en narkoman i kveld.(Foto: Yorkshire Television)
En narkoman blir funnet død på et offentlig toalett, og legen som blir tilkalt, konstaterer raskt at det dreier seg om et overdosedødsfall. Men snart viser det seg at konklusjonen hans var forhastet.

Obduksjonen avslører nemlig at den unge mannen ble drept. Førstebetjent Jack Frost blir satt på saken, og som assistent blir han denne gang tildelt konstabel Costello (Neil Dudgeon). Han er nylig blitt degradert etter å dratt til en overordnet.

Costello er bitter over sin uheldige skjebne og får dessuten hard medfart av sine nye kolleger. Men Jack Frost er et hederlig unntak – han er bare opptatt av hvor dyktig mannen er i jobben sin.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason, Bruce Alexander, Neil Dudgeon og Caroline Harker
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51