Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. desember 2002 kl 21.30 Bekjennelsen

Den alminnelige morderen

Sigge (Jonas Karlsson, t.v.), Thomas (Magnus Krepper) och Nina (Johanna Sällström) i den psykologiske thrilleren
Sigge (Jonas Karlsson, t.v.), Thomas (Magnus Krepper) och Nina (Johanna Sällström) i den psykologiske thrilleren "Bekjennelsen". (Foto: Johan Paulin, SVT)
Hvordan kan et tilsynelatende helt vanlig menneske bli drapsmann? Om det handler den tredelte svenske serien ”Bekjennelsen”, som sendes på torsdagskrimmen i NRK1. Det er en psykologisk thriller om løgn, svik og mord i en svensk småby.

”Bekjennelsen” er en beretning om to venner som ved en tilfeldighet havner i et skjebnesvangert dilemma der alt står på spill – kjærligheten, familien og framtiden.

Et par i 30-årsalderen, Nina (Johanna Sällström) og Thomas (Magnus Krepper), venter sitt første barn. De bor på et idyllisk lite tettsted ved en innsjø og holder på å pusse opp huset sitt. Ninas bror Sigge (Jonas Karlsson) er Thomas’ bestekompis, og de to stiller alltid opp for hverandre.

Freden forstyrres den dagen en mann blir funnet myrdet i en forlatt husvogn av østeuropeisk modell. Så blir en kvinne funnet druknet i sjøen som grenser til Ninas og Thomas’ eiendom. En uløselig floke av løgner, svik og mistenkeliggjøring forandrer livet drastisk for de involverte.

Morderens historie
”Bekjennelsen” er en mordhistorie fortalt ut fra drapsmannens perspektiv, og en del av uhyggen er at seeren får ta del i det som foregår i morderens hode. Er det så opplagt å velge den riktige veien og å handle rasjonelt og klokt, når man risikerer å miste alt?

Manuset er skrevet av Ulf Ryberg, med suksesser som ”Kvinnen i det låste rommet” og ”Den gråtende ministeren” bak seg. Regissøren Daniel Lind Lagerlöf har tidligere laget filmene ”Vägen ut” (Det store gjennombruddet) og ”Hans och hennes”.

Svensk thriller i tre deler
Originaltittel: Bekännelsen
Produksjon: Sveriges Television
Manus: Ulf Ryberg
Regi: Daniel Lind Lagerlöf
I rollene: Jonas Karlsson, Magnus Krepper, Anna Pettersson, Johanna Sällström og Ralph Carlsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99