Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. juli 1999 kl 23.30 Purken på Nørrebro

Purken på Nørrebro (t)


NRK1 fredag 16. juli kl 23.30
Purken på Nørrebro (1:5)

Politidrama fra virkeligheten

I en dansk serie i seks deler følger vi politifolk fra en nærpolitistasjon på Nørrebro i København i kampen mot kriminelle miljøer i byen. Michael, Jesper, Morten, Per og Alice slår til mot det meste, fra hvitsnippforbrytelser til mer voldelige lovbrudd.
Ingen av hovedpersonene eller birolleinnehaverne i serien er skuespillere men virkelige politifolk i et tøft, men aldri kjedelig yrke.
Det er Danmarks Radios Christian Andersen som har fulgt 21 politifolk i arbeid. For å komme så tett inn på virkeligheten som mulig, har han selv styrt kameraet og vært sin egen lydmann og regissør.
Ideen til dokumentarserien fikk han da han besøkte politistasjonen på Nørrebro under urolighetene i byen i fjor. - Jeg fornemmet straks at dette var en helt spesiell arbeidsplass med usedvanlig god stemning og et godt kollegialt samhold. Politifolk har ofte rykte på seg for å være provoserende, men selv har jeg opplevd en tålmodighet som de færreste ville drømt om.

Tillit
For Christian Andersen tok det en måned å bygge opp tilstrekkelig tillit, slik at politifolkene glemte at han var til stede. - Dette handler jo ikke om at de skal spille politifolk. De skal være seg selv og ikke oppføre seg annerledes fordi jeg er der med mitt videokamera.
Gjennom politifolkene og deres arbeid får vi en godt innblikk i livet på Nørrebro, som ellers er lukket for de fleste. Vi følger dem på gaten, hos narkohandlere, på bordell, blant bomser og blottere.
- Hver betjent har sin egen stil. Man lærer å bli kjent med dem undervis, forteller Christian Andersen.
Per Jensen, alias Mr. Bean, er den morsomste av dem. Med humor og en god porsjon arabiske kunnskaper kommer han tett inn på eldre innvandrere. Takket være denne kombinasjonen kan han snakke med foreldrene for å hindre at unge innvandrere starter på en kriminell løpebane.
Alice Christensen har sin egen spesielle måte å være politi på. Hun kan løse en konflikt med sin sjarm. Men hun vet samtidig hvordan man tar et ladegrep på en pistol, og hvordan man sparker inn en dør.
I det første programmet er vi med på en kioskrazzia og konfiskering av hasjplanter hos en garvet hasjrøyker.

NRK1 fredag kl 23.35

Foto (via Scanpix/Internett)
I en serie i seks deler følger vi politifolkene i Nørrebro i kampen mot kriminelle miljøer i byen. (Foto: Bjarne Hermansen).

Dansk dokumentarserie i fem deler fra DR!
Regi: Christian Andersen
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0