Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER lørdag 27. desember 2008 kl 19.00 Star wars: The Clone Wars

Helt nytt Star Wars!

Klonekrigene: Mester Yoda sørger for en forrykende premiere i første episode av Star Wars: Klonekrigene. (Foto: Lucasfilm Animation)
Klonekrigene: Mester Yoda sørger for en forrykende premiere i første episode av Star Wars: Klonekrigene. (Foto: Lucasfilm Animation)
La kraften være med deg 3. juledag. Da får nemlig alle Star Wars-fans årets største julegave i form av animasjonsserien Star Wars: The Clone Wars.

I forhold til de originale filmene, utspiller animasjonsserien seg mellom det andre og tredje kapitelet i Star Wars-rekkefølgen. Mens "Klonene angriper" var starten på krigene, og "Sithene tar hevn" var slutten, havner vi nå midt opp i alle krigene og konfliktene som utgjør selve bakteppet for kampen mellom det gode og det onde i George Lucas’ populære univers.

Serien er unik på mange måter. Ikke minst fordi Star Wars-fans og andre nysgjerrige nå blir kjent med helt nye sider av den velkjente Star Wars-historien. Men serien er også så rykende fersk at den ligger bare to uker bak premierekanalen Cartoon Network i USA.

Nye bekjentskaper og overraskelser
Klonekrigene herjer i galaksen og de heltemodige jediridderne kjemper med livet som innsats for å bevare ro og orden. Men de mørke kreftene vokser seg sterkere og sterkere, og den galaktiske republikk okkuperes gradvis av separatistene og den endeløse droidehæren.

Vi følger mester Yoda, Anakin Skywalker og Obi-Wan Kenobi på deres reise gjennom den krigsherjede Star Wars-galaksen. På sin reise treffer de på mange kjente helter og skurker, deriblant den livsfarlige Asajj Ventress som dreper på oppdrag fra den onde grev Dooku. Vi blir også kjent med en helt ny karakter, nemlig jenta Ahsoka Tano, som er Anakins unge lærling.

Anakin møter Amidala
Dette er en periode i den kjente galaksens historie som de opprinnelige seks kinofilmene ofte refererer til, men som de ikke viser i særlig stor grad. Animasjonsserien byr også på mange overraskende sekvenser. For første gang i historien skjer det et fysisk møte mellom Anakin og Padmé Amidala, og vi får se hva som befinner seg på innsiden av roboten R2-D2. Seerne får også et helt nytt bekjentskap med klonene, når de utvikler egne personligheter. I tillegg vil vi få møte en helt annen Yoda enn den reserverte versjonen vi er vant med. Den lille vise mesteren beviser en gang for alle at det slett ikke er størrelsen det kommer an på!

Amerikansk animasjonsserie fra 2008
Originaltittel: Star Wars: The Clone Wars
Produsert av: Lucasfilm Animation
Supervising director: Dave Filoni
Executive producer: George Lucas
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no