Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. mars 2010 kl 21.30 FBI ekstra: Å selge bolig

Boligkveld

Lars Karelius Noer tar for seg boligmarkedet i kveldens FBI, både på NRK1 og NRK2. (Foto: NRK)
Lars Karelius Noer tar for seg boligmarkedet i kveldens FBI, både på NRK1 og NRK2. (Foto: NRK)
Ukas FBI på NRK1 er viet eiendomsmeglere, takstmenn og boligsalg, og debatten fortsetter på NRK 2 i "FBI ekstra" senere i kveld. Fokus vil hele tiden være: Hvordan kan du som forbruker sikre deg best mulig bolig til best mulig pris?

Når vi kjøper leilighet, går vi ut fra en prisantydning som står oppgitt i annonsen. Men kan vi egentlig stole på at denne prisantydningen er riktig?

Det er gjerne 14.000 - 15.000 boliger til salgs hver eneste dag på finn.no. Og alle boligene har en verditakst samtidig som de er stivpyntet med orkideer og fargesprakende puter. Alle har fått sin pris, og alle har minst én megler som vil selge den.

Store forskjeller
FBI tok utgangspunkt i en leilighet i Oslo på 59 kvadratmeter og fikk tre eiendomsmeglere til å innhente en prisvurdering. En megler mente den var verdt 2 millioner kroner, en annen 2,5 millionerkroner. Hvorfor er egentlig forskjellene så store?

FBI ser også nærmere på hvordan eiendomsmeglere forholder seg til takstmenn. Setter takstmenn en selvstendig takst på boligen, eller kan andre forhold påvirke boligtaksten?

Å selge boligen selv
Siden nyttår har også privatpersoner kunnet annonsere sin egen bolig på finn.no, dermed kommer flere til å selge sin egen bolig uten å betale for eiendomsmegler.

Vi har gått gjennom Forbrukerrådets tips om hvordan du kan selge boligen selv. Enkelte mener du kan spare 25.000 kroner på å selge boligen selv, men det finnes fallgruver.

Egenproduksjon 2010
Prosjektleder: Frank Sivertsen, tlf. 23 04 61 57/ 95815339
Programledere: Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800, evt Hilde Ljøen
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf. 815 65 900