Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. mars 2006 kl 21.30 Sejer: Djevelen holder lyset

Intens dramatikk

Jacob Skarre (Christian Skolmen, t.v.) og Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) prøver å sette sammen flere biter i puslespillet. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Jacob Skarre (Christian Skolmen, t.v.) og Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) prøver å sette sammen flere biter i puslespillet. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Mammaen til Andreas, Runi, leter desperat etter sønnen sin. Hun besøker Irma og er nærmere å finne ham enn hun aner. Zipp blir igjen kalt inn til avhør, men nekter å fortelle Sejer noe.

Konrad Sejer og Jacob Skarre er ikke kommet så mye lenger i å finne ut hva som har skjedd med Andreas. Irma dukket opp på politistasjonen i forrige episode, men ingen forstod hva det var hun prøvde å fortelle dem. Hun holder fortsatt Andreas i kjelleren, tilsynelatende uten å vite hva hun skal gjøre med situasjonen. Irma blir ekstremt engstelig når moren til Andreas, venninnen Runi, dukker opp på døra. Etter at Runi har gått, setter Irma igang med sin sedvanlige grundige og nervøse vasking.

Zipp leter etter kompisen
Konrad Sejer mistenker at Zipp kan ha noe med forsvinningen til Andreas å gjøre, men Zipp lar seg ikke knekke. Etter at han har vært på politistasjonen, drar han hjem til Irma. Her blir han jaget bort, og Irma avslører at hun vet at Zipp og Andreas er skyld i at babyen døde under ranet.

På hjemmebane avslører Mathias, barnebarnet til Sejer, at han vet hvem Andreas er. Han forteller at Andreas og en annen gutt plaget ham da han var på vei hjem en kveld. Dette strider med det Zipp har fortalt i avhør.

Om Sejer
I løpet av januar, februar og mars følger vi førstebetjent Sejer gjennom de fire seriene NRK Drama har produsert etter Karin Fossums bøker.

Den nyeste av seriene, "Svarte sekunder", ble vist i januar, mens det ble gjensyn med den første serien, "Se deg ikke tilbake" like etter.

I kveld starter gjensynet med "Djevelen holder lyset", den andre serien, mens "Elskede Poona" avslutter vårt møte med Sejer i denne omgang.


Egenproduksjon fra NRK Drama
Sejer – Djevelen holder lyset
Manus: Åse Vikene, basert på en bok av Karin Fossum.
Regi: Eva Isaksen
Prosjektleder: Grete Rypdal, tlf: 23 04 53 59
I noen av rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Jorunn Kjellsby (Irma), Marika Lagercrantz (Sara), Hans Olav Brenner (Robert), Lasse Valdal (Andreas), Espen Sandvik (Zipp), Linn Skåber (Sejers datter).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364