Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Årets deltakere i Mesternes mester:

1 Trine Hattestad (43)
Trine Hattestad kommer fra Lørenskog og er den første spydkasteren i historien som har vunnet gull både i OL, VM og EM. Hun har også vært en habil håndballspiller og spilte i mange år for Oppegård IL. I 2000 ble hun tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett som "Årets idrettsnavn" etter å ha vunnet gull i Sydney.

2 Anette Bøe (52)
Anette Bøe kommer fra Larvik og er en av våre mest profilerte langrennsløpere gjennom tidene. Hun har også vært ischockeyspiller og har blitt norgesmester to ganger. Hennes langrennmeritter inkluderer OL-gull, VM og NM gull, samt at hun har vunnet World Cup sammenlagt. Anette har også blitt beæret med Egebergs Ærespris.(2000)

3 Brit Pettersen Tofte (49)
Brit Pettersen er Lillehammerjente og la opp som aktiv langrennsløper i 1988. Da hadde hun vunnet både OL-, VM- og NM-gull og fått tre kongepokaler. Hun var i sitt livs beste form før VM i 1985. Kort tid før mesterskapet ble alle øvelser gjort om fra klassisk til fristil. Brit var sterkest i klassisk, men hun tok likevel sølv på 20 km.

4 Andrine Flemmen (35)
Andrine Flemmen er født i Molde og er tidligere alpinist. Karrierehøydepunktet er sølvmedaljen i storslalåm under VM i 1999. Andrine har vunnet flest World Cup-renn av alle de norske kvinnelige alpinistene. Hun har også flest NM-gull i en skiidrett blant kvinner og har vunnet fire Kongepokaler.

5 Nina Solheim (31)
Nina Solheim er født i Sør-Korea, men oppvokst i Namsos. Hun er en profesjonell, norsk taekwondo-utøver med en rekke medaljer fra både OL, VM, Prøve-OL og US Open. Hun har vunnet tre Kongepokaler. I 2004 vant hun gull i prøve-OL men ble skadet i kvartfinalen til selve OL og måtte trekke seg.

6 Jim "Jimmer’n" Marthinsen (53)
Jim Marthinsen er eldstemann i årets Mesternes mester og kommer fra Oslo. Han har vunnet 10 gullmedaljer i NM som ishockeyspiller og har nest flest landskamper i ishockey for Norge gjennom tidene. Antall landskamper er 114. Moderklubben var Lambertseter, senere spilte han for toppklubbene Vålerenga TIK og Storhamar.

7 Per Egil Ahlsen (52)
Per Egil Ahlsen er en tidligere norsk toppfotballspiller. Han spilte 54 A-landskamper for Norge og var spesielt kjent for sine langskudd. Han gikk inn i fotballhistorien med sitt fantastiske frisparkmål fra 35 meter i 1984. Han fikk Kniksenprisen i 1990 som beste midtbanespiller og Kniksenprisen, Hedersprisen i 1992.

8 Espen Bredesen (42)
Espen Bredesen er Oslogutt og tidligere skihopper. Han vant en gullmedalje og en sølvmedalje under OL på Lillehammer i ’94, han har vunnet VM-gull og World cup i hopp sammenlagt i ’93 og ’94. Bredesen har også 9 NM-gull på merittlisten. Under OL i Nagano var han flaggbærer for Norge. Han er nå ekspertkommentator i skihopping på NRK.

9 Bjarte Engen Vik (39)
Bjarte Engen Vik kommer fra Tromsø og er en av våre mestvinnende kombinertløpere noen sinne. I OL i 1998 vant han den individuelle konkurransen, og var med på å vinne lagkonkurransen. Han har fire VM-gull, hvorav tre individuelle. I 1997 ble han tildelt Holmenkollenmedaljen sammen med Stefania Belmondo og Bjørn Dæhlie. Hans 26 seiere i World cup var ny rekord, siden er han kun slått av finnen Hannu Manninen.

10 Daniel Franck (35)
Energibunten Daniel Franck kommer fra Gjerdrum på Romerike og kan kalles en levende legende innen norsk snowboard. Han er den eneste som har vunnet EM, VM og WC (sammenlagt) i en og samme sesong. Startet "Arctic Challenge" sammen med Terje Håkonsen. Han debuterte med sitt eget klesmerke: "Daniel Franck" i 2009. Han har vunnet gull og sølv i X-games, OL-sølv, gull og sølv i VM og har 2 gull i EM og 3 i NM.

11 Jan Kvalheim (47)
Jan Kvalheim er kanskje best kjent som Bjørn Maaseides makker i strandvolleyball. De vant verdensserien i sandvolleyball sesongen 1994/95 og hadde totalt syv turneringseiere. Kvalheim har også en lang merittliste som volleyballspiller, han ble fransk seriemester tre ganger og fransk cupmester to ganger. Han har spilt 125 landskaper og har vunnet to NM-gull.