Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 29. oktober 2009 kl 22.30 True Blood

En blodig tåre

Bill (Stephen Moyer) holder foredrag for etterkommerne etter de som falt i den amerikanske borgerkrigen – en krig han selv deltok i da han var i live. (Foto: HBO)
Bill (Stephen Moyer) holder foredrag for etterkommerne etter de som falt i den amerikanske borgerkrigen – en krig han selv deltok i da han var i live. (Foto: HBO)
Tara er rasende på Lafayette som har solgt vampyrblod til Jason. Hun raserer leiligheten hans og får ham til å love at han slutter å lange "V".

Etter at Bill demonstrerte kreftene sine på en politimann, og etter å ha møtt flere av hans uhyggelige bekjentskaper, får Sookie nok. Hun orker ikke forholde seg til den merkelige vampyren lenger.

Trekantdrama
Bill har lovet Sookies bestemor at han skal snakke på møtet i foreningen for etterkommere av borgerkrigen. Sam benytter sjansen til å be med Sookie ut, men stemningen blir anspent når de dukker opp på møtet der Bill er gjest. Jason dukker også opp, høy på "V".

Vonde minner
Bill, som er 173 år gammel, var selv soldat i den amerikanske borgerkrigen. Han kjente derfor personlig til forfedrene til en rekke av de fremmøtte. Minnene blir for mye for ham, og diskré må han tørke vekk en tåre i øyenkroken for ikke å avsløre at vampyrer gråter blod.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte Bill, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Det er mange som misliker at de døde får de samme rettighetene som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood
Kveldens episode: "Sparks Fly Out"
Manus: Alan Ball
Regi: Scott Winant
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900